14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Iker Bonillo, actual joia del ciclisme espanyol, signa amb l’equip italià Bardiani

– Hui a primera hora l’equip professional italià Bardiani ha fet oficial el fitxatge per als pròxims cinc anys al ciclista de Silla, Iker Bonillo, i l’actual joia del ciclisme espanyol júnior que domina amb total rotunditat els esprints.

– El jove ha tingut oferiments d’esquadres tan poderoses com el Movistar i Cofidis però finalment s’ha decantat amb l’opció italiana, ja que el seu mànager, Stefano Garzelli així ho ha cregut convenient.

A un sol pas del professionalisme amb tan sols 18 anys, estem parlant del ciclista de Silla, Iker Bonillo que recentment es va proclamar campió de la Cursa del Llobregat, primera prova puntuable per a la Copa d’Espanya en categoria júnior.

És sens dubte la gran esperança del ciclisme provincial, ja en categoria d’escoles que va dels 6 als 14 anys, Bonillo va véncer la barbaritat de 186 carreres, en aquest moment ja va deixar clar que una figura sobreeixia entre tots encara que això no significa que en el futur continuara de forma tan reeixida. No obstant això els títols tant en carretera com en pista no han parat d’engrossir les seues vitrines.

IMG 20210608 111937 051En aquest punt jo recomane als més xicotets que mai cal defallir en l’obstinació, ja que si no ganes ara podràs fer-ho en la pròxima, aquest ha sigut el lema que he aprés del meu pare que tant m’ha ajudat al costat dels meus entrenadors” apunta Bonillo.

El de Silla es considera un gran rodador a més d’un esprinter nat tal vegada el millor en categoria júnior del país, tot això gràcies a la pista on ha guanyat innombrables campionats d’Espanya, “la pista m’ha donat aquesta punta de velocitat necessària en els esprints a més d’una col·locació ideal dins de l’escamot, jo sempre recomane fer pista abans que altres disciplines, hui dia s’agafen velocitats de vertigen i has d’estar molt atent” ha assenyalat Bonillo.

En aquests moments Iker*Bonillo viu com un professional dedicant-se al cent per cent a aquesta vida tan dura i amb poca recompensa, “ara m’he traslladat a Valdelinares per a viure allí, ja que entrene sobre altura a més de 1000 metres d’altitud i això és molt important per al corredor, molts professionals ja viuen allí preparant-se les grans voltes“.

Una altra de les anècdotes és la seua forma física més semblant a un “haltera” que a un ciclista, són les seues cames que reflecteixen una potència inusual per a aquell qui les observa, “he treballat molt el gimnàs com a esquats, core, etc. És molt important preparar-te físicament, tal vegada la meua constitució ha desenvolupat aquestes cames tan voluptuoses però es nota a l’hora d’esprintar” comenta el corredor.

Els objectius del ciclista de Silla no són uns altres que guanyar la Copa d’Espanya i continuar guanyant carreres menors abans de pujar un esglaó més en la seua carrera esportiva de cara al professionalisme que té en aquests moments un peu i mig dins.

El de L’horta ja sap el que és entrenar amb professionals no obstant això el mes de gener passat va estar amb el conjunt italià Bardiani a Calp, en aquell moment ja es van fixar amb el gràcies a l’ajuda inestimable de Stefano Garzelli al qual li té en gran estima, “l’experiència va ser molt gratificant rodar amb professionals i així comprovar de pròpia mà el tros que encara em queda per a arribar a aquest punt” apuntava.

Dissabte passat a La Pobla Llarga, Iker Bonillo es va proclamar subcampió autonòmic de carretera després d’una última volta d’infart amb l’escapada d’Abel Odón que va forjar sens dubte una nova victòria del de Silla. No obstant això va cedir davant una altra nova promesa valenciana que ja es troba en l’òrbita de l’equip francés Ag2r.

Articles relacionats