15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

“Mercats de Gandia” la nova marca per impulsar els 5 mercats a l’aire lliure

 

 

  • La iniciativa de l’àrea de Polítiques Econòmiques i Comerç pretén posar en valor els 5 mercats a l’aire lliure de la ciutat, com a dinamitzadors del comerç i l’economia dels barris i espais segurs enfront de la Covid-19. També es vol donar suport a un dels sectors més afectats per la crisi soci-sanitària i del que viuen directament més de 200 famílies
  • La novetat és que als mercats dels dijous (plaça de la Marina – el Grau), dels dissabtes (Passeig – Roís de Corella) i dels diumenges (passeig Rosa dels Vents – la Platja), s’afegeixen, des de la primera setmana de novembre: els dimarts (plaça del Jardinet-Corea, que s’hi trasllada des de Roís de Corella) i els divendres (plaça de l’Escola Pia – Centre Històric). Aquest últim dedicat a l’artesania.

 

El regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, acompanyat del president de la Junta de Districte de Corea, José Manuel Prieto, ha presentat aquest matí la nova marca “Mercats de Gandia”, que pretén posar en valor i rellançar els 5 mercats tradicionals a l’aire lliure de la ciutat.

La novetat, és que als 3-4 mercats ja fixes: dijous (plaça de la Marina – el Grau), els dissabtes (Passeig – Roís de Corella) i els diumenges (passeig Rosa dels Vents – la Platja), s’afegeixen, des de la primera setmana de novembre: els dimarts (plaça del Jardinet-Corea, que s’hi trasllada des de Roís de Corella) i els divendres (plaça de l’Escola Pia – Centre Històric). Aquest últim dedicat a l’artesania.

“Els nostres mercats tradicionals són dinamitzadors i complement del comerç i l’economia locals, augmentant el flux de visitants als barris. D’altra banda, es tracta d’un sector del que viuen més de 200 famílies i és possiblement, juntament el comerç i l’hostaleria, el més castigat per la crisi soci-sanitària que estem vivint a hores d’ara. No cal dir també, que les activitats a l’aire lliure ens donen moltes garanties de seguretat enfront de la Covid-19”, ha explicat Martínez, qui ha avançat que el seu departament està treballant la possibilitat d’implantar-ne altres dos al voltant dels productes de proximitat i ‘Vintage’.

Pel que fa la nou mercat dels dimarts a Corea, Prieto ha recordat que es tracta d’una reivindicació històrica de la Junta de Districte i del comerç del barri, el més poblat de la ciutat. I per això, ha agraït la iniciativa del departament de Comerç de crear “un mercat fixe, que complementarà el comerç de Corea i que no tindrà alimentació, ja que una gran part del comerç del barri es dedica a aquest sector”.

Es farà una campanya de suport als cinc mercats, que estaran en ple funcionament des de la primera setmana de novembre.

Articles relacionats