MEDI AMBIENT ACTUA CONTRA LES ESPÈCIES DE FLORA INVASORA A LA MARJAL D’OLIVA-PEGO

Aquest tipus d’actuacions, segons ha informat la Generalitat en un comunicat, s’emmarquen en el conveni signat entre ambdues entitats i que ha permès una inversió de 18.181 euros destinats a la defensa d’espais naturals protegits.

El conveni té un doble objectiu, mediambiental i social, mitjançant la integració social dels col·lectius de persones desfavorides. En aquest sentit, per a l’execució de les actuacions de conservació i millora del medi ambient es dóna prioritat a l’ocupació de col·lectius de persones en situació o risc d’exclusió social.

Concretament, s’ha procedit a la plantació d’arbrat per a la generació d’ombra sobre canals i riu, per tractar-se d’un mètode efectiu contra l’Egeria densa i la Ludwigia grandiflora ja que ambdues precisen grans necessitats d’il·luminació.

El Parc Natural de la Marjal d’Oliva-Pego, que té una superfície de 1.254,99 hectàrees, és una antiga albufera que a causa de l’avançat procés de colmatació, constitueix una extensió uniforme de joncs amb basses d’aigua neta, amb una xarxa d’antigues sèquies i canals que travessen la zona.

En 1994 s’inclou en el llistat del Conveni Ramsar, en el qual figuren les principals zones humides del món. La zona, també està inclosa com a zona L.I.C (Lloc d’interès comunitari) i Zepa (Zona d’especial protecció per a les aus).

Amb la present actuació de defensa del riu Racons enfront de flora aquàtica invasora es pretén provar el funcionament d’aquest control físic mitjançant l’ombreig procedent de la plantació d’arbrat.

Et Pot Interessar