15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Marzà: “‘Aula ciclista’ potencia la mobilitat sostenible davant de l’emergència climàtica”

– ‘Aula ciclista’ fomenta l’ús de la bicicleta des de l’escola com a transport sostenible, els hàbits de vida saludables, la seguretat viària i acosta el ciclisme com a esport a vora 15.000 alumnes

– El programa s’estrena amb la participació de 125 centres educatius valencians amb sessions teoricopràctiques dirigides a l’alumnat d’entre 10 i 14 anys

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha participat amb l’alumnat del CEIP Cervantes de València de la sessió pràctica del nou programa educatiu ‘Aula ciclista’. El conseller ha estat acompanyat pel director general d’Esport, Josep Miquel Moya i pel president de la Federació Valenciana de Ciclisme, Amadeo Olmo.

Al voltant de 15.000 alumnes valencians participen en aquesta primera edició d‘Aula ciclista’ impulsada per Esport i la Federació Valenciana de Ciclisme, que té com a objectiu fomentar des dels centres educatius l’ús de la bicicleta, els hàbits de vida saludables i l’educació viària mitjançant dues sessions teoricopràctiques, a 125 escoles i instituts, que impliquen 15.000 alumnes de 5é i 6é de Primària i de 1r i 2n de l’ESO.

Segons Marzà, “amb ‘Aula ciclista’ volem fer que la bicicleta no només siga un joc, sinó també una opció perfecta perquè els xiquets i les xiquetes interioritzen hàbits saludables, i sobretot que potencie la mobilitat sostenible tan necessària en aquests moments d’emergència climàtica”.

‘Aula ciclista’ ha tingut una gran acceptació a tot el territori valencià i ha enregistrat en total 71 centres participants en les comarques de València, 36 centres a les comarques d’Alacant i 18 a les de Castelló.

Els tècnics de la Federació Valenciana de Ciclisme són els encarregats de dur a terme les unitats didàctiques i preparar el material de les sessions pràctiques. Així mateix, en les sessions prèvies de formació, el professorat ha rebut també material didàctic per a utilitzar-lo a l’aula com una eina més per tal de fomentar els hàbits de vida saludables i acostar el ciclisme a l’alumnat amb diferents activitats.

Des d’Educació i Esport de la Generalitat se segueix apostant per promoure l’activitat física a les aules i fomentar els hàbits de vida saludables entre els més menuts.

Així, ‘Aula ciclista’, amb una inversió de 200.000 euros, complementa altres iniciatives d’èxit com ‘Pilota a l’escola’, ‘Esport a l’escola’ i el ‘Dia de l’esport’, que serveixen per a acostar l’esport i els valors que representa a les escoles i instituts valencians.

Articles relacionats