25.7 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Martínez Dalmau: “l’exemplaritat de Gandia a l’hora d’abordar els desafiaments del nostre temps”

– El vicepresident segon i conseller d’Habitatge visita Gandia i es reuneix amb l’alcaldessa, Diana Morant

– Inaugura les jornades sobre ajudes a la regeneració urbana i rehabilitació d’habitatges

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, al costat de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha inaugurat les jornades ‘Ajudes a la Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR) i a la Rehabilitació i Reforma d’Habitatges (Renhata)’, que durant aquest dimecres i el dijous se celebren en la capital de la Safor.

Martínez Dalmau ha destacat “l’exemplaritat de Gandia a l’hora d’abordar els desafiaments del nostre temps” per a referir-se a “la ciutat que ha sigut mereixedora d’un projecte Urban, la ciutat que ha conclòs reeixidament l’operació ARRU del barri de Simancas i que enguany ha obtingut un nou ARRU en el  Raval. Més de 2,5 milions d’euros destinats a fer de Gandia una ciutat més forta, més acollidora i més cuidadora”.

El vicepresident ha reivindicat “les ciutats resilients”. En aquest sentit ha explicat que “necessitem ciutats que se sàpien cuidar. Ciutats que siguen capaces d’enfrontar-se a les dificultats que els sobrevinguen i que sàpien adaptar-se. Ciutats, en definitiva, assentades en la consciència de la seua pròpia vulnerabilitat i obertes a les cures”.

També s’ha referit al Pla Hàbitat 20·30, que en aquesta legislatura, ha dit, “servirà per a orientar els nostres esforços cap a una transició verda en el sector i que anem concretant en cadascuna de les mesures que estem impulsant des de la Generalitat, com és el cas dels programes d’ajudes que hui presentem tant en matèria de regeneració i renovació urbana com per a la rehabilitació i reforma d’habitatges”.

Ajudes, totes elles en la línia de la transició verda, que de fet, per primera vegada hem incorporat criteris de sostenibilitat i d’equitat en les baremacions“, ha explicat.

En les jornades també han estat presents la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, i la directora de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), Begoña Serrano.

Dos ARRUs

En 2015 es van iniciar les obres en el barri de Simancas per a la nova edificació de 104 habitatges en substitució d’unes altres prèviament demolides. L’actuació ha tingut un cost total de 7.127.214 euros, dels quals 2.728.258 euros han sigut aportats pel Ministeri de Foment i 1.700.000 per la Generalitat. Les 104 habitatges es van qualificar definitivament el març de 2018.

En l’actualitat s’està iniciant a Gandia un nou ARRU en el barri del Raval, després de resultar adjudicatari en la convocatòria de 2019 de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

L’actuació està estimada en 2.569.000 euros, dels quals el govern central i govern valencià aportaren 1.460.999 euros i la resta serà finançada per l’Ajuntament de Gandia i particulars. La inversió està prevista amb caràcter pluriennal des de 2019 a 2023.

El vicepresident ha aprofitat la seua visita a Gandia per a comprovar l’avanç de les obres. En ella ha estat acompanyat per l’alcaldessa de la localitat.

L’actuació permetrà la rehabilitació de 106 edificis i espais públics de la zona, millorant la imatge d’un dels barris més antics i emblemàtics de ciutat.

A més de la rehabilitació dels habitatges, aquesta ajuda permetrà el cofinançament d’obres que incorporen activitats professionals, comercials i terciàries que contribuiran a posar en marxa el teixit productiu. Entre altres actuacions incorpora una important inversió en la millora urbana i integració paisatgística d’espais públics del barri.

Articles relacionats