25.8 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

El Porrat de Sant Macià ofereix un seguit d’exposicions i visites guiades

– El municipi de la Safor prepara per a l’edició de 2020 del porrat diverses activitats per a totes les edats

Exposicions

El Porrat de Sant Macià us oferirà 4 exposicions:

Exposició “La Universitat de València i els seus entorns comarcals: La comarca de la Safor”
Centre Parroquial (C/ Abadia).
Inauguració: dijous, 20 de febrer. 19.00 h.

L’exposició “La Universitat de València i els seus entorns comarcals: La comarca de la Safor”, pretén només ser una mostra, una xicoteta aproximació a algunes de les característiques bàsiques del territori, així com a la incidència de la investigació, la formació i la difusió del coneixement sobre aquest espai. Una comarca de tan rica història, amb un rellevant Patrimoni, en un paisatge significatiu, amb una important activitat econòmica en els camps agrícola, industrial, comercial, turístic…

El treball sobre el territori és multidisciplinari i transversal, i en aquest sentit han participat en el projecte professors/es de diverses àrees de coneixement de la UV així com investigadors forans i locals. Perquè la realitat comarcal és variada, rica en matisos, i la Universitat com a institució pública al servei de la societat té l’obligació de projectar-se, recolzar la investigació, la difusió, el desenvolupament. Una comarca que també ha patit els efectes de la crisi, i per tant busca solucions. Del que estem convençuts és que de l’èxit socioeconòmic, cultural de la comarca de la Safor i de la seua sostenibilitat depén també l’articulació i l’eficiència del conjunt del territori valencià.

Fauna de la Mariola al carrer Sant Josep

Exposició als balcons del carrer Sant Josep.

Inauguració: dijous, 20 de febrer. 18.30 h.

Ròtova presenta una exposició d’instantànies de gran format que plasmen la fauna de la serra de Mariola, a la Vall d’Albaida, produïda per l’Ajuntament de Bocairent. El prestigiós fotògraf José Benito Ruiz, que compta amb imatges publicades en més de 40 països, aportarà part de la seua col·lecció junt amb Alfonso Lario i Vicent Ferri en una mostra de gran format que es podrà visitar al llarg del carrer Sant Josep.

«Som Ròtova. Objectes i històries». Patrimoni material i immaterial de Ròtova

Centre Polivalent Antiga Sindical (C/ Major)
Inauguració: dijous, 20 de febrer. 19.30 h
«Som Ròtova. Objectes i històries» és una mostra que ens apropa a qui són algunes i alguns dels nostres veïns, a què s’hi han dedicat o quines aficions han tingut, a través d’una tria d’objectes i del seu relat. Una mostra efímera que ens posa davant del patrimoni material i immaterial de Ròtova.

‘Jocs’, l’exposició fotogràfica d’Amics x la fotografia a Ròtova

Centre Social (Plaça Major)
Inauguració: dijous, 20 de febrer. 18.30 h

Aquesta exposició, que duu el nom de ‘Jocs’, representa diferents elements que formen part de jocs de diversos tipus, jugant amb la llum i la distribució dels elements, entre d’altres.

Visites guiades al Centre d’Interpretació de la Pansa (CIP)

Ròtova ofereix visites guiades al CIP. Per a poder apuntar-se a la visita, cal realitzar la inscripció és gratuïta mitjançant el correu electrònic cultura@rotova.es.

Divendres 21 de febrer:
12.00 h. Visita familiar.
Dissabte 22 de febrer:
11.00 h
17.00 h

Diumenge 23 de febrer:
11:00 h
17:00 h

Visites guiades al monestir de Sant Jeroni de Cotalba

A més, els visitants també tenen la possibilitat de gaudir de visites guiades i teatralitzades al monestir de Sant Jeroni de Cotalba.

Dissabte 22 de febrer:
10.00 h (venda d’entrades: cotalba.es)
10.30 h (venda d’entrades: cotalba.es)
12.00 h (Inscripció prèvia gratuïta: cultura@rotova.es)
Diumenge 23 de febrer:
11.30 h (venda d’entrades: cotalba.es)

Excursió al Castell de Borró

Una altra de les activitats destacades és l’excursió organitzada pel Centre Excursionista de Ròtova al castell de Borró. Recomanem roba i calcer còmodes. Per a poder apuntar-se a l’excursió, cal realitzar la inscripció és gratuïta mitjançant el correu electrònic cultura@rotova.es

L’eixida es realitzarà des de la plaça Major del poble a les 09.00 h. del diumenge 23 de febrer.

Articles relacionats