20.4 C
Gandia
Dissabte, 13 abril, 2024

Maria Bover Espí serà la xiqueta del Bateig de les Falles de Gandia 2024

 

 

Maria Bover Espí va nàixer ahir, dimarts 13 de febrer a les 9.29 h i va pesar 3,180 kg. De família molt fallera, té un germà que li diuen Martin de 2 anys i que ha estat Fillolet en la Falla Av. República Argentina i Mascota en la Falla Màrtirs ambdós en les falles del 2022. Martin va desfilar per primera vegada amb menys de dos mesos de vida a les falles de setembre de 2021.

Son pare Borja Bover Ortiz té 38 anys i treballa en una empresa de sistemes de protecció solar com a tècnic i manteniment. Actualment, també és segon tinent alcalde de l’Ajuntament de Daimús.

Forma part de l’Associació Musical Benirredrà des de la seua fundació l’any 2000. Va començar els seus primers passos en la falla Benipeixcar, sent mascota en el 1986. De família fallera, que entre els Aparisi Bover de Benirredrà i els Navarro Bover de Lluís Belda, destaquen les seues cosines Loles i Eva Navarro Bover, Fallera Major de 1983 i Fallera Major Infantil de 1980. Son pare Onofre Bover Ferrer, va estar en la Junta Local Fallera de Gandia amb Josep Romaguera Romaguera (81, 82) Josep Lloret Tarrasó (83, 84, 85).

És faller de la Falla Màrtirs on ha estat delegat i vicedelegat de festes molts anys. També ha estat vicepresident 1r de la comissió i avui, és un dels delegats de cremà. Ostenta l’escut orlat i l’escut d’or de la comissió. A més, va pertànyer a la cort de l’FM de 2012, Laura Montero Sancristóbal.

Actualment, membre de la Federació de Falles de Gandia des del 2015 dins de l’àrea de festes i comunicació, a més és el vicepresident Segon. Està en possessió del Gesmil d’Or de la Junta Local Fallera.

Sa mare és Karina Espí Guerola, té 32 anys i pertany a la Falla Av. República Argentina. És mestra d’Audició i Llenguatge en el Col.legi Borja Jesuïtes de Gandia. Fallera des dels 3 anys i molt activa en la comissió de sempre, es pot dir que duu la festa en la sang. De família molt arrelada amb les falles, qui no coneix el cognom Guerola en la República Argentina, cosina de Fallera Major Infantil, neboda de presidenta, reines, etc. En 2014 va ser Reina del Foc, ha estat cinc anys delegada de festes i forma part durant fa molts anys de l’equip d’emissió i curtmetratge, emportant-se algun Fede com a millor actriu.

Ha format part de la cort de l’FM de Gandia 2017 Maragda Escrivà Noguera, que fou acompanyada pel seu germà. Actualment, és la delegada de despertà en la que ja porta al càrrec quatre anys i posseïx el Gesmil d’Argent de la Junta Local Fallera.

Articles relacionats