24.3 C
Gandia
Dissabte, 13 abril, 2024

El skatepark de Gandia acollirà la segona jornada de la Lliga Autonòmica de Scooter 

 

–  La competició comptarà amb quatre categories: U12U16 masculina, U16 femenina i Absoluta

L’edil delegat d’Esports, Jesús Naveiro; el president de la Federació de Patinatge de la Comunitat Valenciana, Vicente Martí, i el seu responsable del Comité de Scooter i FreestyleCarlos López, han presentat hui la segona jornada de la Lliga Autonòmica de Scooter.

Aquesta se celebrarà el pròxim dissabte, 17 de febrer, al skatepark de Gandia, i comptarà amb quatre categories: U12U16 masculina, U16 femenina i Absoluta. “És la primera temporada que tindrem dones competint a la secció U16 i volem que això òbriga la porta a cada vegada més xiques”, ha esmentat López.

Després d’aquesta declaració, ha explicat que cadascuna de les modalitats es puntuarà en dues rondes de 45 segons de durada. Una vegada completada aquesta fase, les cinc millors marques dels diferents grups passaran a una final en què, novament, competiran en una ronda de 45 segons que permetrà al jurat decidir quins esportistes queden en primer, segon i tercer lloc.

L’obertura de pistes serà a les 9 hores, moment en què els competidors podran escalfar, i la primera prova començarà a les 10 hores. La final, també coneguda com a ‘Best Rtrick‘, serà a les 12.30 hores i el lliurament de premis tindrà lloc, aproximadament, a les 13.30 hores.

Pel que fa al circuit, Naveiro ha recordat que el lloc té més de 10.600 metres quadrats i tres zones de dificultat: una primera de transició; una segona amb punts de patinatge d’iniciació i una darrera amb rampes per als usuaris amb patins.

“De moment estem parlant d’una competició amb més de 50 riders. Mai a Gandia s’havia vist un esdeveniment d’aquest tipus ni d’aquesta importància al sector dels scooters”, ha destacat el regidor.

A més, López ha dit que “ara com ara, aquest número suposa un rècord de participació en una competició federada d’aquesta modalitat”, i ha expressat el seu desig que la xifra vaja augmentant a mesura que avance la temporada.

Martí ha comentat que també es tracta d’una prova oberta als esportistes no federats. “Pensem que és una manera que aquells que no ho estan s’unisquen a nosaltres. Al final, és una disciplina tan present al carrer i amb la seua pròpia subcultura i idiosincràsia, que moltes persones no saben que hi ha equips ni entrenaments”, ha afegit.

Finalment, el president de la Federació ha agraït el suport i la col·laboració de l’Ajuntament i ha convidat tota la ciutadania a gaudir de la jornada. “La competició serà espectacular. Les persones que vinguen podran veure fer coses amb patinets que no es creuran”, ha assenyalat.

Les persones interessades poden inscriure’s a la competició trucant al número de telèfon 692 86 20 87.

Articles relacionats