10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

LYDIA MORANT DESTACA EL SUPORT A L’ESPORT BASE I EL NOU SISTEMA D’AJUDES EN EL SEU BALAÇ

L’edil delegada d’Esports, Lydia Morant, ha fet balanç del primer any de legislatura al capdavant del departament. La regidora ha afirmat que des del primer moment, des de la regidoria es van marcar 3 clars objectius: recolzar al màxim l’esport base, crear un sistema just per adjudicar les subvencions als diferents clubs esportius i invertir en les instal•lacions esportives de la ciutat.

 

Pel que fa al darrer aspecte, la regidora ha destacat la varietat i quantitat d’instal•lacions esportives que es gestionen des del departament i que suposen una gran inversió en personal i manteniment. “Una partida que per a nosaltres és bàsica, ja que revertix en un servei de qualitat i a evitar el deteriorament dels espais” va afirmar la regidora qui ha destacat actuacions com el canvi de la caldera del pavelló del poliesportiu, la millora del sistema de circulació de l’aigua, el canvi dels acumuladors a les piscines o la implantació de la il•luminació Led. Un altre punt que ha destacat l’edil han estat els treballs que s’han pogut realitzar gràcies a l’aportació del Pla d’Obres posat en marxa per la Diputació de València i que ha permés la reparació del sostre del pavelló del Raval, la reparació de les pistes d’hoquei, volei i bàsquet a més de la reposició de la gespa artificial del Guillem Olagüe, entre altres. Una altra ajuda de la Diputació, també ha possibilitat la renovació de divers material per a la pràctica de la gimnàstica artística, les tanques del camp d’atletisme, l’equipament per a volei i basquet a més de l’adquisició d’un ascensor hidràulic per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda a les piscines.

Com anunci, Lydia Morant ha avançat que “en els pròxims mesos s’iniciaran els treballs per col•locar gespa artificial al camp B de futbol el que permetrà que, a més del futbol, el club de rugbi de la ciutat tinga un espai per competir i entrenar amb les millors qualitats”.

Pel que fa a les subvencions, s’ha posat en marxa unes bases per a la seua concessió a clubs i entitats esportives amb criteris clars que han estat aprovades pel Consell d’Esports amb la finalitat d’establir criteris clars d’igualtat que eviten el clientelisme a l’hora d’adjudicar ajudes públiques. També s’ha creat una línia d’ajuts per a joves promeses i esportistes d’elit a partir d’una baremació aprovada pel Consell d’Esports d’acord amb els resultats obtinguts. “És important que des de l’ajuntament reconeguem l’esforç, la dedicació i els sacrificis personals que realitzen els joves esportistes” va declarar la regidora.

Quant a l’ús de les diferents instal•lacions esportives municipals, s’ha posat en marxa un pla d’ús de les instal•lacions esportives on tinguen cabuda la majoria de clubs de la ciutat i que també contempla una sèrie de tarifes perquè clubs d’altres poblacions puguen utilitzar els serveis esportius contribuint a augmentar la rendibilitat de les instal•lacions.

Lydia Morant també ha comentat l’apartat d’esdeveniments esportius que s’han organitzat des del seu departament on, a més dels esdeveniments que organitzen els clubs locals de manera habitual, s’ha aconseguit que Gandia siga seu de Campionats Autonòmics i Nacionals. Paral•lelament, la regidora ha destacat que “hem descartat activitats d’escàs impacte i cost inaudible per al consistori hem reduït el cost de molts altres com la Iberian Race o el Full ICAN a més d’acollir la setmana Europea de l’Esport on van privar les activitats de promoció de l’esport base”.

Finalment, la regidora ha destacat que Gandia acollirà el pròxim 18 de setembre una de les etapes de la Volta a Espanya. “Un esdeveniment que serà turísticament molt rendible, ja que projectarà la imatge de la nostra ciutat a milions de persones i que no ha suposat cap inversió, ja que la Diputació de València és la que el patrocina”.

El PP discrepa

El Grup Municipal Popular discrepa del balanç de l’any de gestió en l’àrea d’Esports. Els populars han recordat a l’edil Lydia Morant que “ha deixat passar l’oportunitat” de continuar amb esdeveniments que referenciaven a Gandia com a Capital de l’Esports. D’aquests esdeveniments, el PP recorda el cas del COTIF, amb un impacte d’1,5 milions de € en la ciutat, que deixa si es fes.

D’altra banda, la “falta d’atenció al dia a dia” en el Servei d’Esports, ha provocat casos “sonats” com la legionel·la en el Centre Esportiu del Grau. Aquest episodi va coincidir amb una nova pujada dels preus públics i ha finalitzat amb un tancament total del centre.

D’igual manera, també “li va explotar en les mans” el procés d’adjudicació del Centre Esportiu Roís de Corella, pendent que el Fiscal es pronuncie i observe si ha d’investigar o no a l’edil d’Esports, Lydia Morant, a més del regidor José Manuel Prieto i l’alcaldessa, Diana Morant per presumptes irregularitats.

Per al portaveu del Grup Municipal Popular, Vicent Gregori, “ha sigut un any de mangarrufes. No han sabut promocionar l’esport, hi ha infraestructures parades i segueix sense aclarir-se què passa amb el Cas Roís de Corella o perquè es va consentir que apareguera legionel·la en el Centre Esportiu del Grau”.

Finalment, denuncien que Lydia Morant “venga com a propi projectes del Pla Confiança, com el nou Camp de Rugbi o que diga que ha regularitzat la línia d’ajudes, alhora que omet que ni ha signat, ni pagat a primers d’any, com feia el PP els convenis esportius”.

Articles relacionats