26.6 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

L’UME desplega patrulles per a lluitar contra el coronavirus

– Defensa ha ordenat a l’UME que inspeccione les zones crítiques

– També ha ordenat a la farmàcia militar l’augment de la producció de desinfectants

La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha iniciat ja el seu desplegament a Madrid i en altres ciutats espanyoles on té contingents, com València, Sevilla, Saragossa, Lleó, Las Palmas i Santa Cruz de Tenerife.

La seua tasca serà missions de reconeixement en punts crítics, on poden produir-se aglomeracions de persones, per si fora necessari realitzar labors de desinfecció.

La Ministra de Defensa, Margarita Robles ha decidit que l’UME inicie reconeixements previs i s’ha procedit a l’activació de metges militars en la reserva. També s’han donat instruccions a la farmàcia militar perquè incremente l’elaboració de la solució desinfectant hidroalcohòlica així com altres medicaments genèrics que foren necessaris, segons ha informat el Ministeri de Defensa.

Els membres de les Forces Armades que participen tindran caràcter d’agent de l’autoritat. Aquesta consideració figura en una disposició addicional del decret que declara l’estat d’alarma, aprovat aquest dissabte pel Consell de Ministres.

El caràcter d’agent de l’autoritat implica que els militars podran donar ordres als civils i que els qui les incomplisquen o es resistisquen a elles podran incórrer en el delicte de desobediència o resistència a l’autoritat. 

El Govern preveu que unitats militars puguen desplegar-se als carrers en tasques de control i vigilància, per a assegurar el compliment de les normes que limiten la llibertat de circulació.

Articles relacionats