L’STEPV qualifica de «desastre» l’adjudicació de places a docents interins

Professors interins s’han concentrat aquest dilluns a València i Alacant per a expressar el seu rebuig al «desastre» que, en la seua opinió, s’ha produït en les adjudicacions de juliol i per a exigir a la Conselleria d’Educació que es revertisca aquesta situació traient vacants per als docents que han perdut el seu lloc. 
La protesta -que s’ha desenvolupat al migdia davant la seu de la Conselleria d’Educació a València i la Direcció territorial a Alacant- ha sigut convocada pel Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) i la Coordinadora de Professorat Interí. A la foto, imatge d’arxiu d’una reunió d’interins a la seu de la Mancomunitat de la Safor.
Els impulsors d’aquesta acció han recordat que les seues queixes es deuen principalment a «tres factors: les oposicions massives celebrades recentment, la catalogació de vacants amb el requisit d’anglès i la mesura de repetició de centre, que han fet que professors i mestres, sobretot, amb molts anys de serveis prestats, no hagen obtingut vacant».
Sobre aquest tema, la integrant de la coordinadora Laura Peris ha subratllat que el col·lectiu «porta tot el curs escoltant al conseller, Vicent Marzà, en els mitjans de comunicació i a través del seu Twitter demanant tranquil·litat perquè, malgrat les oposicions, tots anaven a treballar, però no ha sigut així».
En aquest sentit, ha recordat que s’han presentat més de 600 recursos de reposició durant juliol i agost. «Oposicions sí, però massives», ha demanat aquesta representant que ha considerat que «per a esmenar aquest error», haurien de traure vacants que cobriren a tots aquests mestres.
Per la seua banda, el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha remarcat que «sí s’ha complit totalment» el que va sostenir la Conselleria respecte a que entre el 70 i el 80 per cent de les places oferides en les oposicions serien aprovades per interins, ja que de les 3.000 que van eixir «2.326, el 77,5%», han sigut per al col·lectiu i únicament 674″ per a persones sense serveis previs.
A més, ha sostingut que «tots els interins amb tres anys d’antiguitat o més tenen plaça si han demanat totes les vacants oferides al juliol però és que no s’han demanat totes». I en aquest sentit s’ha referit a llocs no sol·licitats a «Oriola, Rojals, Torrevella o Catral, els alumnes dels quals tenen el mateix dret que els de València, Alacant i Castelló a tenir un profe en les seues aules».
«No és un tema d’estimació, sinó un fet i si hi ha una sola persona interina amb més de tres anys d’antiguitat i que haja sol·licitat totes les vacants i no tinga plaça que ho diga i li demanaré disculpes i si no, són uns altres els qui han de donar algun tipus de justificació del que s’està dient», ha asseverat el secretari autonòmic.
Respecte a les presumptes irregularitats en l’ordre de les borses per la repetició de centre, Soler ha comentat que aquesta mesura pretén que la majoria del professorat en els centres educatius siga el mateix que l’any anterior i que solament s’han donat alguns «desajustaments» en Primària, en coincidir amb el procés d’oposicions, mentre que en Secundària ha sigut «un èxit».
El representant del departament de Campanar ha avançat que aquest dimecres s’adjudicaran 1.200 vacants corresponents a jubilacions i a les d’estiu, 400 per a Primària i 800 per a Secundària, així que, de nou, eixes persones que no tenen plaça si demanen totes les vacants podran obtenir-les.
Finalment, ha defensat que «és molt bo per al sistema que hi haja professors amb destinació definitiva en els centres, que hi haja 3.000 funcionaris de carrera més i que la plantilla docent haja crescut en 5.000 professors en tres anys en els quals, a més, el nombre d’alumnes no s’ha incrementat. Espere que açò ho comprenga i entenga el conjunt de la societat i del professorat», ha rematat.

Et Pot Interessar