La vicealcaldesa de Gandia i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives en el consistori gandià, Lorena Milvaques, ha participat aquest dijous en una nova sessió de “Café amb èxit” en el Centre d’Atenció Integral (CAI) de Càritas Gandia.
En aquesta iniciativa els protagonistes comparteixen les dificultats i reptes de la seua vida amb els participants del centre per a apoderar-los i animar-los a seguir avant. En aquest sentit, Milvaques ha narrat la seua carrera professional com a infermera en una residència de majors fins que va accedir a participar en política amb el Bloc Nacionalista Valencià. En aquesta narració, la vicealcaldesa de Gandia ha detallat les dificultats que s’ha trobat en el camí i com d’important que és “tirar avant”, com el fet de “ser dona en un món eminentment d’homes continua suposant hui dia una barrera; o com el ser mare de dos fills i lluitar per ells, fa que toque de peus a terra i valore el que és veritablement necessari”.
A petició del director de Càritas Gandia, Eduardo Mahíques, Milvaques ha donat un consell als participants del CAI: reflexionar “sobre com d’important que és no trepitjar a l’altre per a ser millor, sinó apreciar al proïsme i recolzar-nos en algú amb qui poder comptar, perquè això ens enriquirà més com a persones”.
Lorena Milvaques s’ha sincerat durant la xarrada i ha contat que ho va passar molt mal el dia que va haver de donar el seu vot a una altra persona perquè fóra l’alcaldessa de Gandia. Diu que encara que va plorar aquell dia, va donar el seu vot a una altra persona “pel bé de tots els ciutadans” i afig que “no em penedisc perquè aquella decisió ha permés que hàgem tingut 4 anys de gestió molt bons a l’Ajuntament de Gandia”.
A pesar que assegura que tant a nivell local com autonòmic s’ha avançat molt en serveis socials, “no som prou valents” perquè mentre altres àrees com a Urbanisme o Serveis Bàsics disposen d’un pressupost de milions d’euros, el seu departament compta amb un pressupost bastant reduït. Encara així considera que s’ha fet molt. Queda pendent no obstant això dotar de més recursos el treball amb les dones de violència de gènere. Algunes d’aquestes dones han sigut usuàries temporals del Centre d’Atenció Integral de Càritas, i aquest, ha dit, “no és el lloc més adequat per a una dona que ha patit violència”. Per aquest motiu ha assegurat que continuarà exigint a la Generalitat un centre 24 hores a Gandia per a dones víctimes de la violència perquè en l’actualitat només hi ha aquest tipus de centres a Dénia i a València.