19.2 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

L’Oficina de Promoció del Valencià obri les seues portes a la ciutadania

 • L’Agència Municipal AVIVA de Promoció del valencià ha obert les seues instal·lacions a la plaça Tirant, junt amb altres dependències municipals.

  “D’aquesta manera la ciutadania, tant particulars com empreses, poden accedir als serveis que ofereix l’Oficina de Promoció del Valencià d’una forma més accessible i útil; dignifiquem la nostra llengua, promocionant la seua normalització per tal de donar-li el lloc que es mereix”, ha assegurat Nahuel González, regidor responsable de l’Oficina de Promoció del Valencià.

  Serveis de l’Agència AVIVA Gandia

  • Informació i tramitació sobre les proves de la JQCV (matrícula, dates d’examen, continguts, bibliografia, relació d’aprovats en cada convocatòria…) i les novetats relacionades amb l’adaptació al MERC (difusió de material d’ajuda per a presentar-se a les proves, editat per l’Oficina), així com sobre llocs de la ciutat on s’imparteixen cursos de valencià per a preparar les proves.

  • Sessions de resolució de dubtes prèvies als exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (juny i novembre), corresponents als nivells Mitjà i Superior.

  • Informació sobre revalidacions i homologacions de títols de valencià.

  • Assessorament dels drets lingüístics.

  • Difusió de les convocatòries anuals de la Generalitat Valenciana i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua d’ajudes i subvencions pel foment del valencià.

  • Plans d’activitats i campanyes encaminades a la progressiva normalització del valencià.

  • Assessorament lingüístic en la revisió, correcció i redacció de textos, en retolacions, anuncis, impresos de tota classe, en qualsevol dubte lingüístic, tant a particulars com a entitats, empreses o associacions de la ciutat que ho sol·liciten.

  • Difusió de material editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) entre les biblioteques municipals, i les escoles i instituts de la ciutat, així com sectors econòmics als quals puga anar destinat.

  • Difusió de publicacions de l’AVL (vocabularis, manuals) i d’activitats i exposicions.

  La Llei Orgànica 5/1982, d’1 de juliol, d’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, assenyala en l’article seté que el valencià és idioma oficial a la Comunitat Valenciana. La Llei 4/1983, de 23 de novembre, d’Ús i Ensenyament del Valencià estableix, entre els seus objectius específics, protegir la recuperació del valencià i garantir-ne l’ús normal (normalitzar) i oficial i confereix al valencià plens efectes jurídics, tant en les relacions públiques com privades, sense que puga derivar-se de l’exercici del dret a expressar-se en valencià qualsevol forma de discriminació o exigència de traducció.

Articles relacionats