20.9 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

L’oficina de penes alternatives de Gandia donarà servei a la Safor i la Marina Alta i Baixa

Ángel Luis Ortiz, secretari general d’Institucions Penitenciàries, i Diana Morant, alcaldessa de Gandia, han signat aquest dimarts el protocol de col·laboració en matèria de Gestió de Penes i Mesures Alternatives i han presentat la nova oficina cedida per l’Ajuntament que ha possibilitat l’engegada d’aquesta iniciativa.
Diana Morant ha explicat que Gandia comptarà amb un nou servei públic encaminat a aconseguir la capitalitat de la ciutat i d’assumir com a propis a través de convenis, tots aquells serveis públics i tràmits administratius que siguen necessaris per als ciutadans. 
Morant ha recordat que la signatura es produeix després d’un treball col·lectiu de quatre anys on el consistori cedeix un local municipal perquè el Ministeri de l’Interior i la secretaria General d’Institucions Penitenciàries, pogueren obrir aquest departament per a atendre a aquelles persones que han sigut sentenciades judicialment a una pena de no presó,  com ara treballs comunitaris, treballs en tallers de conscienciació i formació.

D’aquesta manera, Gandia es converteix en l’única ciutat valenciana que assumeix aquest tipus de recurs sense ser capital de província. “Ens sentim orgullosos. Gandia és una ciutat solidària i de valors que treballa pel benestar dels seus ciutadans exercint l’hegemonia de capitalitat de comarca, una capitalitat que s’estén a les comarques centrals. Creiem que aproximar els serveis públics a la ciutadania sempre va a ser positiu”.
Morant ha destacat la tasca del Pare Miguel, qui a través de l’associació Jezrael, porta molts anys treballant amb la ciutadania per a aconseguir que el servei siga efectiu i òptim.

Per la seua banda, Ángel Luis Ortiz ha destacat que l’elecció de Gandia s’ha realitzat perquè “el consistori ha mostrat la seua disposició per a ajudar en la reinserció i la reeducació de les persones condemnades a penes alternatives o comunitàries. Gandia ha demostrat el seu caràcter exemplar amb la seua actitud per a engegar aquesta infraestructura que ajudarà a moltes persones i a la societat en general”. Aquest centre cobrirà la comarca de la Safor i les comarques de la Marina Alta i Baixa.

Finalment, el Pare Miguel s’ha mostrat satisfet per l’engegada de l’oficina. “Fa quatre anys iniciarem el projecte i hui arribem a bon terme. Aquesta mesura és una més de tot un procés que complementa els serveis que es presten a Gandia per a integrar, reinserir i reeducar a aquestes persones que han comès algun delicte”.

Articles relacionats