8 C
Gandia
Diumenge, 5 febrer, 2023

L’obra Heli Argilés i la roca segelladora d’Esther Climent guanya el Carmesina

– Esther Climent Gosp, d’Oliva, guanya el XXIX Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor 2020

– El premi l’organitza i patrocina la Mancomunitat de Municipis de la Safor

– La dotació del premi és de 3.000 € i la publicació de l’obra.

– També se’n publiquen algunes obres finalistes, si l’editorial ho estima oportú.

– La publicació de les obres premiades i finalistes són editades per Tàndem Edicions (del grup Edicions Bromera) i compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

– Es va ajornar la reunió del jurat del Premi per motius de la Covid-19, finalment la Mancomunitat va decidir reprendre el normal funcionament i atorgar el Premi.

El jurat d’aquesta edició està format per Artur Ahuir (membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua), Ma. Jesús Bolta (guanyadora de l’edició anterior), Gonçal López-Pampló (d’Edicions Bromera), Fina Masgrau (escriptora) i Joan Portell (escriptor i crític literari).

El jurat presidit pel President de la Mancomunitat, reunit el dilluns 15 de juny per videoconferència, va decidir atorgar per unanimitat el premi a l’obra Heli Argilés i la roca segelladora, d’Esther Climent Gosp d’Oliva (València), per ser un relat ben escrit i estructural, original i graciós. El text fa referència a les nostres tradicions, ens fa una visita a la ciutat de València amb les curiositats de la València antiga, i barreja la fantasia
i la realitat.

BIOBIBLIOGRAFIA

Esther Climent Gosp va nàixer a Oliva el 1995. Graduada en Odontologia per la Universitat de València, compagina la seua professió amb la seua dedicació a l’escriptura. Ha participat com a col·laboradora habitual en Gargots Revista Literària, i actualment forma part del seu consell editorial. Gargots és una revista literària que té com a objectius promocionar i fer visibles a nous joves escriptors del País Valencià.

També, forma part de Saforíssims, Societat Literària. Apareix com l’autora més jove recollida a Gandia, Capital Literària: Antologia de textos actuals de la Safor-Valldigna (Lletra Impresa Edicions, 2018). A més a més, alguns dels seus relats han estat publicats a Núvol, el digital de cultura (Foc, 2014; Cos en blanc, 2017). El relat curt, el haiku i la tanka són les formes principals de les seues creacions.

HELI ARGILÉSI LA ROCA SEGELLADORA – SINOPSI

Helena Argilés en agafar amb el seu iaio l’autobús al centre un matí de principi de setembre, no s’imagina que es dirigeix més enllà del cor de València i que comença així, en realitat, el seu viatge cap a un destí inesperat. Durant el trajecte, a través dels ulls de la protagonista, descobrim que la seua València és la València que nosaltres coneixem, però ha conservat les muralles intactes i l’aigua del riu Túria encara creua la ciutat. No és casualitat. Heli descobrirà la funció ancestral dels murs i els poders de l’aigua, tot endinsant-se en una València subterrània que amaga secrets en cada racó.

Precisament, amb l’aigua, Heli comparteix una connexió especial i misteriosa. A dos passes de la seua parada, la de la Plaça de la Reina, Heli trobarà respostes a aquest enigmàtic nexe, però també li sorgiran noves preguntes, dubtes, i sentirà por i il·lusió alhora. Sota la plaça s’amaga Segell: Acadèmia Secreta d’Enigmes, Guisats, Espantacriatures i Llegendes. La seua nova escola. Descobrirà que descendeix d’un llinatge encarregat d’assegurar la separació del seu món del dels éssers assenyats no humans i formes animals especials: Els Guardians del Segell. Les criatures de les rondalles i llegendes són reals! Entre branques de saurí, excursions a l’horta, cullerots de fusta, morters, danses i beuratges impossibles d’engolir, Heli aprendrà que hi ha un món ocult dins del seu i que depén d’ella i dels seus companys que no es perda en l’oblit. Prompte haurà d’enfrontar-se a la seua primera missió! L’ajudaran el misteriós vincle que l’uneix a l’aigua, els seus nous amics i una fantàstica criatura que habita en un paratge preciós de la nostra geografia.

Articles relacionats