15.2 C
Gandia
Dimarts, 29 novembre, 2022

Lletraferits i Comediants actua diumenge a Benifairó amb “Mar de sorra, desert d’aigua”

La companyia teatral Lletraferits i Comediants representarà diumenge a Benifairó de la Valldigna l’obra «Mar de sorra, desert d’aigua». L’obra intenta endinsar-se sense concessions, dins del drama del patiment dels refugiats. De l’horror i sofriments d’aquelles persones que fugen dels seus pobles, les seues ciutats. Persones que perden tots els drets d’un ésser humà, i reben en moltes ocasions la manca de solidaritat dels països desenvolupats, els quals per acció directa o omissió, actual o històrica, són part culpable de les guerres, sistemes totalitaris i repressions dels llocs d’origen dels refugiats.

L’ajuntament de Benifairó va programar aquesta obra per commemorar el Dia Mundial del Refugiat, però ha coincidit amb el drama de l’«Aquarius», que tot just arribarà diumenge al port de Valencia amb centenars d’immigrants a bord. Precisament Benifairó és un dels pobles d’acollida de refugiats, on com afirmen des del govern municipal «les associacions i particulars s’estan implicant per preparar l’acolliment si aquest s’haguera de portar a terme.» La representació anirà a benefici de Caritas, associació que està treballant junt amb l’ajuntament en assumptes humanitaris. A l’entrada de l’Auditori Municipal es realitzarà una «campanya del quilo», així com altres tipus de donacions. 

Prèviament a la representació, Clara Espinós, directora del Centre de Migracions del CEAR de Sueca, farà una introducció del sistema d’acollida de les persones refugiades.

Articles relacionats