L’ÍNDEX DE CRIMINALITAT A GANDIA HA DESCENDIT UN 15% EN EL PRIMER SEMESTRE

La taxa de criminalitat a Gandia ha descendit un 15’5% els sis primers mesos d’enguany respecte del mateix periode de l’any anterior, segons han informat la regidora delegada de Seguretat, Trànsit, Mediació i Convivència, Àngels Pérez; el comissari de la Policia Nacional a Gandia, Armando Jiménez; i l’intendent en cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta, que han participat este divendes a la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat a l’Ajuntament de Gandia.

 

Àngels Pérez ha destacat que tot i que la reunió s’ha celebrat hui, la coordinació entre les forces policials ha estat constant per tal de seguir la línia marcada en anteriors trobades que està aportant bons resultats pel que fa a la disminució dels delictes. «Estem fent un treball molt important per garantir la convivència i crec que entre tots podrem aconseguir l’objectiu». Un altre dels aspectes que ha destacat l’edil ha estat la disminució dels casos de violència de gènere en un 22% respecte al mateix període de l’any anterior. «Hem posat en marxa un protocol comú per a ser utilitzat per tots amb la finalitat d’establir un control compartit dels casos» va declarar la regidora.

Armando Jiménez ha confirmat les dades afirmant que «la tendència descendent es manté. Els delictes s’han reduït en un 45% des de 2008». Pel que fa a les dades d’enguany, es constata una disminució del 15,5% durant els 6 primers mesos del 2016 respecte a 2015, amb un descens destacable dels delictes lleus. «Gandia és una ciutat cada vegada més segura. Els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, en col•laboració amb la Policia Local i les autoritats municipals, continuen col•laborant per mantenir la seguretat ciutadana per tal d’aconseguir una destinació segura i tranquil•la. Tenim molta feina, ja que hi ha molta gent però farem tot el possible per aconseguir bons resultats».

Per la seua banda Marc Cuesta, ha destacat els esforços de coordinació dels membres de la Junta Local de Seguretat. «Un dels nostres principals objectius és incidir en la problemàtica de la Convivència. Les xifres d’actes de soroll i molèsties en habitatges ho confirmen. Intentem reduir aquesta problemàtica» i va destacar que la Policia Nacional també aixecarà actes en determinats casos.

Finalment, el comissari de la Policia Nacional ha volgut recordar a la població que hi ha una oficina conjunta a la platja de Gandia situada al Moll dels Borja, anomenada SATE (Servei d’Atenció al Turista) on també es recullen denúncies, evitant així el desplaçament dels turistes i veïns del Grau i la platja seu desplaçament fins a Gandia.

Et Pot Interessar