L’incendi declarat a Llutxent obliga a desallotjar de forma preventiva habitatges a Barx i la Drova

L’incendi declarat aquest dilluns en Llutxent ha obligat a desallotjar «de forma preventiva» habitatges en Barx i la urbanització de la Drova atesa la previsió que hi ha d’una evolució desfavorable del fum, segons ha informat Emergències en el seu compte de Twitter.
Així mateix, sobre les 21.00 hores s’han retirat de la zona els nou mitjans aeris que treballaven en les labors d’extinció i que s’incorporaran de nou aquest dimarts quan isca el sol.
El foc s’ha originat sobre les 15 hores d’aquest dilluns i, fins a la zona s’han desplaçat una unitat de la Unitat Militar d’Emergències (UME), nou mitjans aeris, cinc unitats de bombers forestals de la Generalitat Valenciana, tres autobombes, un vehicles del Consorci Provincial de Bombers del parc de Xàtiva, un sergent i un cap de servei.
Emergències ha establit la situació 2 d’emergència ja que es tracta d’un foc que «pot afectar greument a la població i béns de naturalesa no forestal».
Per açò, s’havia mobilitzat en la vesprada d’aquest dilluns un autobús preventiu per si era necessari l’evacuació de persones afectades que serien trasllades fins al poliesportiu de Llutxent, ha indicat Emergències.
També s’han desplaçat fins a la zona el delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i el Diputat provincial responsable de l’àrea de Medi ambient, Josep Bort, per a conèixer de primera mà l’evolució del foc.

Et Pot Interessar