20.2 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

L’IES Maria Enríquez i la UPV, les úniques acadèmies CISCO de la Safor

L’IES Maria Enríquez es converteix en una de les poques acadèmies a les comarques centrals valencianes. L’alumnat de cicles d’Informàtica comença a obtindre certificacions de CISCO mentre imparteix les classes.

L’empresa CISCO és una de les més importants del sector tecnològic en l’àmbit mundial, i està especialitzada en dispositius de comunicació i xarxes com són els encaminadors o switchs.

Actualment és la de major prestigi en la solució per a comunicacions informàtiques.

Cisco Systems també disposa d’una Divisió Educativa que produeix material educatiu per a programes que tenen com a finalitat la formació de personal professional especialitzat en el disseny, administració i manteniment de xarxes informàtiques.

Els certificats de realització d’aquests cursos de la Cisco Networking Academy són dels més valorats al món laboral. El prestigi no sols es deu a la qualitat tecnològica de la corporació, sinó també a la solidesa del sistema d’avaluació i, sobretot, l’enfocament pràctic dels programes formatius.

Cal destacar la diversitat de software d’emulació desenvolupat per l’empresa: programes informàtics que permeten provar els comandaments d’un Sistema Operatiu en línia sense tindre’l instal·lat o, altres aplicacions on l’aprenent pot simular la instal·lació i
configuració d’una xarxa d’ordinadors sense cap límit serien exemples de les eines amb què el Departament d’Informàtica de l’IES Maria Enríquez ha començat a millorar la qualitat formativa dels cicles al centre de Gandia.

Amb l’acord de l’IES Maria Enríquez, l’alumnat matriculat en algun dels cicles d’FP d’informàtica obtenen un avantatge doble. Per una banda, el compromís ineludible del Departament d’Informàtica a donar una orientació absolutament pràctica i útil com exigeix el món laboral. Un objectiu fonamental si considerem els convenis que el centre manté per a la realització de pràctiques amb les principals empreses de la comarca i que constitueixen un feedback important per al centre.

El segon avantatge es dona dins l’aula i al domicili de l’alumne. Mentre l’alumnat cursa una assignatura del cicle de Grau Mitjà o Grau Superior, el professor li activa un compte perquè puga realitzar un curs de la multinacional que correspon amb el contingut curricular de l’assignatura.

D’aquesta manera l’alumne aprofita l’esforç en l’aprenentatge de l’assignatura per obtindre el certificat d’un curs: estudia mentre fa currículum.

Aquest curs ha sigut el primer en què s’han impartit els cursos de  la Cisco Networking Academy. De fet, l’alumnat del primer curs del Cicle Mitjà de Sistema i Manteniment de Xarxes ja ha finalitzat el curs “NDG Linux Essentials course” en l’assignatura de Sistemes Operatius Monoestació i, actualment, estan acabant el “Networking Essentials” en l’assignatura de Xarxes Locals i CCNA en l’assignatura de Planificació i Administració de Xarxes.

IMG 20220527 WA0002

La nova iniciativa ha tingut una gran acceptació per part de l’alumnat del centre i, segons destaca el professorat, també un efecte molt positiu en la motivació.

Articles relacionats