15.2 C
Gandia
Dimarts, 29 novembre, 2022

Liduvina Gil: “Sembla ser que el Partit Popular, en estar a casa, s’avorreix i ha fet algun Màster sobre el mosquit tigre”

La regidora delegada de Sanitat i Salut Pública, Liduvina Gil ha respost a les acusacions abocades des del partit Popular on es denunciava una suposada inacció davant l’aparició de “plagues” a la ciutat.

“Sembla que el Partit Popular, en estar a casa, s’avorreix i ha fet algun Màster que els ha convertits en experts en Salut Pública, no sols són capaces de qualificar “el mosquit tigre”, com un greu problema de salut, sinó que, com a valedors de tota la veritat, ixen a tranquil·litzar a la ciutadania informant-los que el mosquit tigre no transmet el *coronavirus” va explicar la Gil qui ha recordat que el “Qualificava l’altre dia al senyor Soler d’irresponsable i d’alarmista; ara em veig en l’obligació de fer-ho extensiu a tot el Partit Popular de la nostra ciutat”.

La regidora ha enlletgit la conducta dels populars denunciant que “Encara no he rebut d’ells ni una paraula de suport o de ganes de cooperar o ajudar a resoldre cap dels temes que ens ocupen, segueixen en la línia d’alarmar i fer soroll sense preocupar-se tan si més no d’informar-se bé abans d’atacar al govern i la seua actuació” “El mosquit tigre és una plaga que ens ha arribat fa uns anys i està ja ací per a quedar-se, Nosaltres, tant el govern, com els ciutadans de Gandia el sabem, i havent-lo assumit, duem a terme una actuació de primer ordre des que es va detectar la seua presència”.

Gil ha exposat tota la planificació i el treball que s’està realitzant:

– S’ha iniciat la campanya del mosquit tigre un mes abans del que es preveu inicialment, tenint en compte que es van produir pluges importants durant març i també posteriorment, fet que influeix notablement en l’ompliment d’aigua d’embornals i determinats llocs en propietats particulars que permet la proliferació del mosquit.

– La campanya s’està desenvolupant des de llavors amb el tractament d’embornals del municipi juntament amb el desenvolupament del tractament del clavegueram, monitorant i tractant embornals. Així, des de mitjan abril, s’estan tractant embornals de manera diària.

– També es desenvolupa la campanya divulgativa, realitzant la pertinent inspecció domiciliària, assessorament i tractament en àmbit públic de la zona, sempre des de la perspectiva de la necessitat de la implicació de la ciutadania en la lluita contra aquesta plaga que en un alt percentatge es desenvolupa en l’àmbit privat.

– També s’han col·locat des del mes d’abril passat els paranys de vigilància en les zones crítiques públiques com són: Jardinet, C/Joaquin Rodrigo, Venècia, Kentucky, Ducal, Parc Serrania, Marxuquera, Rafalcaid, Pàrquing Avinguda de la Pau o el parc Sant Pere, entre altres espais

Altres aspectes que ha destacat la responsable de Salut Pública és que a causa de l’estat d’alarma, són nombroses les segones residències i propietats en urbanitzacions on la falta de manteniments per no poder acudir els propietaris, pot influir en l’aparició d’acumulacions d’aigües que són un espai perfecte per a la seua proliferació.

Finalment, a més de les campanyes actives, destaca el servei d’atenció d’avís i queixes ciutadanes que està permanentment actiu i que ha atés més de 60 consultes, realitzant l’assessorament, comunicació amb els ciutadans i tractament pertinent.

“En el Departament de Sanitat no tenim, ara com ara, cap avís pendent, per la qual cosa preguem a les persones que tinguen alguna prevenció o problema es dirigisquen a aquest departament perquè puguem aportar una solució” va finalitzar Liduvina Gil.

Fotografia: Ajuntament de Gandia, Àlex Oltra

Articles relacionats