LIDUVINA GIL CONSIDERA POSITIVA LA TASCA EN PROMOCIÓ DE LA SALUT I REACTIVACIÓ DEL BARRI ROÍS DE CORELLA

Liduvina Gil, regidora delegada de Sanitat Pública i Polítiques Saludables de l’Ajuntament de Gandia i presidenta de la Junta de Districte de Roís de Corella, ha realitzat un balanç de les mesures i iniciatives dutes a terme durant el primer any de la legislatura, tot aclarrint que en el cas de la Sanitat, les competències de l’Ajuntament de Gandia passen per la promoció de la Salut, entesa aquesta com el conjunt d’actuacions, prestacions i serveis destinats al foment de la Salut individual i l’impuls d’estils de vida saludables utilitzant programes de formació i educació.

Altres aspectes on s’ha fet incidència és en l’educació afectiva-sexual en l’adolescència, la prevenció de la SIDA, la reducció de la taxa de malalties no transmissibles com la hipertensió o la glucèmia, prevenció de conductes addictives o l’aportació d’informació per a una alimentació equilibrada i saludable, entre d’altres.

Referent a això s’han desenvolupat iniciatives destinades a públics molt diversos com a professionals de l’ensenyament, escolars, pare i mares, personal de l’Ajuntament de Gandia, etc., sempre amb la intenció d’arribar a tots els grups d’edat amb programes idonis a les seues característiques.

En aquest sentit la regidora ha destacat la participació de la ciutat en la Setmana Europea de l’Esport saludable, una iniciativa subvencionada amb fons europeus i on s’han aconseguit grans resultats amb un programa pilot destinat a millorar la qualitat de vida de les persones grans mitjançant l’exercici físic i que ha tingut una de les millors valoracions per part de la comissió europea que ha valorat les iniciatives presentades pels països participants. Aquesta iniciativa també comptava amb un apartat adreçat als escolars i va comptar amb la participació de més de 1.500 nens i 500 adults.

Altres actuacions dutes a terme en el departament han estat les activitats organitzades durant els Dies Mundials. Així, s’han posat en marxa iniciatives durant el Dia Mundial de la Salut Sexual o del Càncer a més d’activitats com els cicles de Salut i Benestar, les jornades de formació en urgències extrahospitalàries pediàtriques, el cicle de protecció solar davant els riscos del Sol, les conferències «Coneix els teus drets», els cursos i tallers dirigits a la gent gran o la Fira dels Majors que va comptar amb gran acceptació.

Pel que fa a la gestió de l’edil al capdavant de la Junta de Districte del Barri, Liduvina Gil ha volgut destacar «la feina dels veïns i els comerciants de la barriada que, juntament amb l’Ajuntament de Gandia, han fet possible la posada en marxa de tot un seguit d’iniciatives per tal de reduir l’impacte que ha tingut el tancament del vell hospital a la barriada». Sobre això, la regidora ha destacat activitats com el Mercat de la Terra, els tallers nadalencs, la posada en marxa del mercat ambulant al barri, o els tallers i exposicions que s’han organitzat durant aquests 12 mesos. També s’han recuperats les festes de la barriada després de quatre anys sense celebrar-se que van arribar a congregar més de 500 persones durant la nit del sopar popular.

En un altre ordre de coses, Liduvina Gil ha destacat la rehabilitació del circuit de l’aigua del parc Sant Pere, la millora en la tanca de les pistes de skate del parc del País Valencià que han estat possibles gràcies al pla d’obres de la Diputació de València.

Finalment, la regidora ha reivindicat la feina que s’està realitzant al costat de la Conselleria de Sanitat per recuperar usos en l’edifici de l’antic hospital Francesc de Borja i ha destacat que aquest any ja es compta amb partida pressupostària. «Continuem treballant amb la Conselleria perquè l’edifici puga prestar serveis sanitaris que ajuden a revitalitzar el barri. Esperem d’ací a poc temps disposar del Pla Director de quins seran els usos. Estem treballant per s’implante un centre integral de Salut, que compte amb diverses especialitats i on puguen tenir cabuda departaments com Salut Pública».

Et Pot Interessar