17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

L’humorista Leo Bassi tanca la temporada al Teatre del Raval amb l’espectacle ‘70’

 

– El còmic escull Gandia per a l’estrena a la Comunitat Valenciana de l’obra en la qual fa un repàs a la seua trajectòria

El Teatre del Raval de Gandia tancarà la temporada, un any més, amb un clàssic de la sala, el Cicle d’Humor. Enguany tindrà una única actuació de primer nivell: l’humorista de prestigi internacional Leo Bassi, que arribarà a Gandia amb l’espectacle ‘70’, on fa un repàs a la seua extensa trajectòria. Serà el dissabte 4 de juny a les 20h00.

Leo Bassi és considerat com l’últim bufó, reconegut mundialment per les seues extravagants actuacions teatrals i les seues innombrables accions provocadores. És història viva del circ amb una herència centenària que ha anat forjant el seu propi estil.

Descendeix d’un antic llinatge de comediants excèntrics i de pallassos circenses vinguts d’Itàlia, França, Anglaterra, Àustria i Polònia.

Durant 170 anys la família ha actuat ininterrompudament. D’ella ha heretat no sols sorprenents habilitats – és summament expert com antipodista (malabarista amb els peus)-, també aquest esperit llibertari, irreverent i cosmopolita que va ser, sens dubte, l’essència del circ del segle XIX.

La seua gran premissa és acceptar que el riure és una de les grans forces de l’existència i que els que, com ell, la provoquen, tenen la immensa responsabilitat de custodiar-la. “Arribar a 70 anys no entrava en els meus plans”, diu. Però ací està, amb una vitalitat sorprenent i un moment particularment fecund en la seua vida creativa que li ha portat a crear un nou xou, ‘70’, els anys que suma aquest pallasso sense complexos, que presentarà a Gandia com a estrena a la Comunitat Valenciana.

Com diu l’actor: “Arribe als 70 anys i, lluny de jubilar-me, tinc més ganes que mai de provocar, perquè als 70 ja no necessites preocupar-te de res, ja no tinc res a perdre!”.

Les entrades estan a la venda a la web del Teatre del Raval: 20 € anticipada, 25 € en taquilla.

Articles relacionats