L’hospital de Gandia supera el centenar d’embarassos en el desè aniversari del servei de reproducció assistida

L’hospital Francesc de Borja de Gandia compleix 10 anys des que incloguera en la seua cartera de serveis tècniques de reproducció assistida. Durant aquest temps, el centre ha registrat 103 embarassos mitjançant aquests processos i, en concret, amb la tècnica d’inseminació artificial conjugal (IAC).
El servei de Ginecologia i Obstetrícia, i el de Laboratori Clínic, valoren conjuntament a les parelles que acudeixen amb problemes de fertilitat. Una vegada indicada la inseminació, la dona segueix un tractament hormonal i es controla l’ovulació per ecografia.
Quan un òvul aconsegueix la grandària adequada, es desencadena l’ovulació amb un medicament i a les 36 hores el Laboratori capacita el semen i, en la consulta, aquest és introduït en l’úter a través del coll.
Actualment en l’hospital de Gandia es realitzen uns 100 cicles d’estimulació a l’any, amb un màxim de tres cicles per parella. En el cas que no s’aconseguisca l’embaràs, es remeten a l’hospital de referència, el Clínic Universitari de València.
Les parelles que es tracten en el Francesc de Borja són aquelles amb problemes d’esterilitat durant més d’un any amb les trompes de l’úter permeables. Queden fora d’aquest procés les parelles amb factor masculí sever, és a dir, amb menys de cinc milions d’espermatozoides per mil·lilitre.
Els problemes relacionats amb la fertilitat afecten a quasi el 16% de la població en edat fèrtil. A més, tal com afirma el cap de Laboratori de l’hospital de Gandia, el doctor Julián Díaz, “genera un impacte psicològic important per a la parella que requereix de la participació de professionals sanitaris i infraestructures adequades que acompanyen tot el procés perquè s’establisca, en tots dos sentits, una correcta confiança i comunicació que tinga com a objectiu un embaràs que permeta el naixement d’un bebè sa”.
Per açò, continua, “invertir en tècniques de reproducció assistida per a millorar les taxes d’embaràs juntament amb la reducció de les pèrdues fetals genera beneficis personals, socials i millora l’eficiència del sistema sanitari”.
Atenció personalitzada
“A més, el maneig de la parella infèrtil requereix una atenció sanitària predictiva, personalitzada i participativa, tant del ciutadà com de la multitud de professionals de diverses especialitats mèdiques que participem en el procés”, afig el cap de servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’hospital, el doctor Josep Vicent Carmona.
La proximitat en l’atenció clínica de la parella infèrtil dins del departament de salut de Gandia i el seu maneig individualitzat, tant de l’home com de la dona, millora els resultats obtinguts, en permetre’ls prendre decisions informades, a causa de l’assessorament continu per a guiar a la parella sobre les diverses opcions disponibles dins de tot el conjunt de les tècniques de reproducció assistida (IAC, fecundació in vitro, donació d’òvuls, etc..).
D’aquesta manera, podran realitzar una elecció informada sobre com desitgen procedir amb el tractament de la infertilitat. A més, en minimitzar la responsabilitat per a la pacient, s’evita el neguit, pressió psíquica, sobrecàrrega física i psicològica dels tractaments de fertilitat fallits.
D’altra banda, es proporcionen expectatives reals a les parelles sobre els tractaments de fertilitat, la qual cosa redueix les taxes d’abandó i complicacions davant fracassos previsibles.
De la mateixa manera, s’eviten riscos innecessaris per a la pacient, ja que els tractaments de fertilització poden produir embarassos múltiples que comporten un major risc per a les mares i els nounats.
Finalment, es redueixen costos, a causa que els tractaments de fertilitat i les seues complicacions són cars. A més, millora la percepció del ciutadà de l’atenció sanitària en el departament de salut de Gandia, atès que han disminuït les demores i s’ha reduït l’ansietat de la parella infèrtil.

Et Pot Interessar