16.9 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

L’Hospital de Gandia registra set donacions d’òrgans en 2022

 

• L’Hospital Comarcal Francesc de Borja se situa huité dels hospitals valencians en explants, i segon dels centres comarcals

L’Hospital Francesc de Borja de Gandia va registrar set extraccions d’òrgans en 2022, mantenint així la xifra de 2021, i superant la d’anys anteriors quan el màxim eren dos anuals.

El centre se situa el huité dels hospitals valencians en donació d’òrgans juntament amb l’Hospital de la Ribera, i segon dels comarcals, per darrere del d’Elda. El de Gandia manté així les millors xifres d’extracció d’òrgans des que va començar amb aquesta activitat fa més de 20 anys.

En concret, en 2022 l’hospital de Gandia cinc explants van ser per mort cerebral i dues per asistòlia, és a dir, mitjançant la tècnica segons la qual es connecta al pacient mort a un sistema de circulació extracorpòria per a mantindre els òrgans en unes condicions òptimes i que aquests puguen ser extrets i posteriorment trasplantats a una altra persona.

Precisament en 2021 es va realitzar la primera donació d’òrgans en asistòlia controlada en el Francesc de Borja, la qual cosa va suposar un gran avance per al centre gràcies a la implicació de l’equip multidisciplinari que la va dur a terme i a la coordinació amb altres hospitals i amb l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT).

Quant als òrgans donats en aquests set explants realitzats en 2022, es van extraure 14 renyons, 5 fetges, 6 pulmons i 14 còrnies. En el procés participen especialistes de Medicina Intensiva, Urologia, Nefrologia, Anestèsia, i personal de quiròfans del Francesc de Borja.

Des de la coordinació de Trasplantaments de l’hospital de Gandia agraeixen la col·laboració de les famílies i fan extensible a tota la població la necessitat de donar òrgans per a salvar vides.

Articles relacionats