15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Gandia a Fitur, Objectiu Ciutat de Festivals

Gandia aspira a convertir-se en epicentre dels festivals musicals en el panorama nacional. Sota aquesta premissa, el regidor de Turisme i platges, Vicent Mascarell; l’edil delegat de Cultura, Nahuel González; juntament amb Duke Abengózar, organitzador del Pirata Rock, i Alfred Sáez, del Mediterranea Festival, han presentat en Fitur alguna de les novetats que aquests dos grans esdeveniments musicals tindran durant aquest any.

Mascarell ha afirmat que “l’oci i el turisme estan interrelacionats i la música és un element comú de tots dos” “Com a destinació turística hui ens reivindiquem com a ciutat de festivals i els fem agraint a promotors i tots els que han confiat en nosaltres. El Pirata va ser el primer a confiar en nosaltres com a ciutat capaç d’albergar festivals i ara és el primer dels grans festivals de la Comunitat Valenciana. D’altra banda tenim a Alfred, que també ha confiat en Gandia i amb qui iniciem aquesta nova marxa que ens consolidarà com una gran ciutat”.

Per part seua, Nahuel González ha mostrat la seua satisfacció. L’edil de Cultura ha explicat que s’espera que els dos festivals atraguen a prop de 40.000 persones. “Aquests dos festivals són compatibles, amb estils diferents i que es faran en dos mesos diferents amb el que aconseguirem dinamitzar la ciutat i atraure a nous visitants” Tots dos festivals aposten per grups i Dj.s de la terra, també per la música en valencià i en aquest sentit estem més que contents.

Quant al Pirata Festival, que se celebrarà del 12 al 15 de  juliol, Duke Abengózar ha anunciat que la pròxima edició comptarà amb quatre escenaris, 16.000 metres quadrats més i una oferta musical molt variada amb més artistes que mai “en aquests cinc anys hem passat moltes coses. Dos anys parats per la pandèmia han sigut difícils i per a nosaltres ha sigut complicat” “En 2017 van vindre 6.000 persones i l’any passat vam tindre pics de 18.500. Hem crescut molt i hem d’agrair a regidors, tècnics i a tots els que ens ajuden perquè les coses siguen fàcils gràcies a una voluntat política clara”.

Finalment, sobre el Mediterrània Festival, tal com ha afirmat Sáez, els dies 18 i 19 d’agost el festival es desenvoluparà en el parc de la Festa. “Des del primer dia que comencem a parlar l’ajuntament va apostar per nosaltres. Venim a sumar-nos a l’oferta de programació cultural. Soc de Gandia i espere que el  Mediterranea tinga la projecció del Pirata” va afirmar el promotor de  l’esdeveniment qui ha avançat que el festival tindrà una zona per a tota la família amb un cartell que encara té molts artistes per revelar al maig i juny.

Articles relacionats