17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

L’Hospital de Gandia posa en marxa una escola de cures per a pacients d’un ictus i familiars

L’equip d’infermeria de l’àrea d’hospitalització de Neurologia de l’hospital Francesc de Borja de Gandia ha posat en marxa una escola de cures per a pacients i familiars després d’un ictus.
El principal objectiu és dotar d’eines a cuidadors i pacients per a solucionar problemes relacionats amb les cures d’infermeria en diferents aspectes relacionats amb la salut de la persona que ha patit aquesta malaltia.
Així, les recomanacions i pautes abasten la nutrició, la mobilització, la prevenció d’úlceres per pressió, els problemes de comunicació o la independència i l’autocura, entre altres.
La supervisora d’infermeria d’aquesta àrea, Ángela Sevila, explica com ha sorgit la creació de l’escola: “A la sala d’hospitalització l’equip d’infermeria percebem aquesta demanda d’informació per part dels pacients i dels seus familiars després de ser donats d’alta després d’haver patit un ictus”.
Les professionals d’infermeria atenen les persones interessades a l’escola tots els dijous a les 13 hores a la sala de reunions de la planta B3 sense necessitat de cita prèvia.
A tots els pacients que siguen donats d’alta després d’un ictus se’ls comunica, de forma oral i en l’informe d’alta d’infermeria, què és l’escola i com acudir a ella.
Mentre estan ingressats als pacients se’ls recomana assistir a les reunions per a iniciar l’entrenament, i als familiars, per a solucionar dubtes. A més, l’escola inclou la realització de tallers monogràfics sobre els temes més demandats tant per a familiars com per a personal sanitari.

Articles relacionats