13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

La variable amb la que s’arrisca Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, haurà valorat tots els avantatges i inconvenientes d’avançar les eleccions només un mes, al 28 d’abril, per fer-es coincidir amb les eleccions generals. Compromís segueix sense vore motius per celebrar les eleccions autonòmiques amb un mes d’antelació, i la candidata d’esta coalició, Mónica Oltra, s’ha mostrat molesta per les “formes” més que per l’avançament electoral. 

Puig valora que la marca nacional del PSOE i les bones perspectives del seu candidat a president del Govern, Pedro Sánchez, poden minvar el descens que preveu el PSPV a les urnes. No obstant, hi ha una variable que posa en risc a Ximo Puig. Què passarà si Pedro Sánchez resulta més votat que Puig en una mateixa jornada electoral i en convocatòries diferents? I què passarà si eixa diferència és a més considerable a favor de Sánchez? En eixe cas el secretari general del PSPV quedarà qüestionat. No és que Puig i la seua taula redona no ho hagen valorat, és que és un risc que han preferit al de perdre el 26 de maig i que no els comptes no quadren per a renovar el càrrec de president. 

La resta no importa. El malestar a Compromís és general i el portaveu al Congrés, Joan Baldoví, ha lamentat que el soroll de les eleccions generals deixe en segon plànol el debat valencià. Però on ha rebut les crítiques més dures Ximo Puig per aquesta decisió és a les xarxes socials, provinents també de destacats càrrecs de Compromís. 

 

Articles relacionats