L’HOSPITAL DE GANDIA POSA EN MARXA UN SISTEMA DE DISPENSACIÓ AUTOMÀTICA D’UNIFORMES

L’hospital Francesc de Borja de Gandia ha engegat un sistema de dispensació automàtica dels uniformes del personal mitjançant dues màquines dispensadores i dues retornadores de la roba situades al costat del servei de llenceria i en el bloc quirúrgic, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així, tant per a obtenir l’uniforme com per a retornar les peces usades, el treballador disposa d’una targeta identificativa en la qual prèviament s’han registrat les necessitats de roba segons la categoria professional i el servei.

 

Per exemple, si es tracta d’un administratiu, l’usuari únicament té autorització per a obtenir bates blanques, mentre que en el cas del personal sanitari de la UCI, es pot disposar d’un pijama del color del servei, que en aquest cas és violeta (en el cas de quiròfans és verd i en el d’hospitalització, blanca).

El funcionament de les noves màquines és el següent: per a arreplegar l’uniforme, el treballador llisca la targeta pel lector i selecciona les peces que necessita (un màxim de dos de cada tipus) i la talla (únicament la primera vegada, ja que les successives quedarà registrada) i espera uns segons al fet que la màquina li dispense el material.

En el cas de la tornada de l’uniforme, el treballador únicament ha de passar la targeta per la màquina i dipositar la roba usada en l’espai disposat per a açò.

Tot el procés queda registrat informàticament, de manera que, en tot moment, existeix un control exhaustiu dels moviments de les peces. Així, des del servei de logística poden conèixer la quantitat, el tipus de material i qui l’està utilitzant, i quan i quant és necessari reposar, optimitzant així els ‘estocs’ de roba i evitant en gran manera que la roba s’extravie.

Una dels grans avantatges és que s’adequa el consum de material a les necessitats reals aconseguint la màxima disponibilitat d’uniformitat per als usuaris, ja que en tot moment (tots els dies i a qualsevol hora) es té la possibilitat d’obtenir roba neta i retornar les peces tacades. Amb açò, s’incrementa tant el confort del treballador com la higiene del centre hospitalari.

A més, el sistema garanteix que cada usuari estiga correctament uniformat segons la seua categoria professional i servei, la qual cosa ajuda en la identificació dels treballadors, segons les mateixes fonts.

Et Pot Interessar