15 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

L’Hospital de Gandia millora la seguretat dels quiròfans i anatomia patològica

– L’hospital de Gandia incorpora nous dispositius que milloren la seguretat del personal de quiròfans i anatomia patològica

– Els nous equips eviten l’exposició dels professionals a gasos, líquids, fums i possibles vessaments.

– A causa de la situació actual s’han extremat les mesures habituals en el bloc quirúrgic i s’han incorporat aquestes mesures addicionals.

Un sistema automatitzat de dosatge de formol i tancament hermètic per a mostres anatomopatològiques, un aspirador de fums i un aspirador de líquids són les noves incorporacions amb les quals compta l’àrea quirúrgica i el Servei d’Anatomia Patològica de l’hospital de Gandia.

A causa de la situació actual, aquests dispositius reforcen les mesures habituals de prevenció de tots dos serveis. Tant la Supervisora d’Infermeria de quiròfans, Sari Vidal, com l’Equip Directiu de l’hospital han incidit en els avantatges de comptar amb aquests dispositius, ja que
suposen un gran avanç respecte als mètodes que s’anaven utilitzant però, sobretot, destaquen que aquest tipus de tecnologia és fonamental per a la seguretat dels mateixos professionals que exerceixen les seues funcions tant en l’àrea quirúrgica com en Anatomia Patològica.

Ultra Safe

La majoria de mostres anatomopatològiques necessiten formol per a la seua fixació i fins al moment s’utilitzava un farciment manual. Amb el nou equip, es deposita al poal de la mostra i el mateix dispositiu calibra la quantitat de formol necessari per a la fixació de la mostra i ho tanca hermèticament, evitant l’evaporació de gasos i possibles vessaments.

El sistema dispensa sempre la quantitat correcta de formol d’acord amb el pes de la mostra, per tant, aquesta tecnologia innovadora permet als operadors en sales de cirurgia i en laboratoris de patologia manejar mostres amb total seguretat i sense exposició a fums fixadors. Aquest dispositiu compta amb poals de diferents capacitats (1,3 o 5 litres) per a adaptar-se al flux de treball i les seues tapes disposen d’una
vàlvula de segellament que impedeix l’eixida de gasos.

Aspiradors de fums i líquids

Els aspiradors quirúrgics s’empren durant i després de les operacions per a retirar líquids, teixits, gasos i fluids corporals resultants de la cirurgia. En el transcurs d’una intervenció quirúrgica ha de garantir-se en tot moment l’eliminació ràpida i fiable dels fluids. Només així el professional pot visualitzar el camp operatori.

En les intervencions quirúrgiques amb el procediment laparoscòpic que s’anava utilitzant un filtre per a gas i fum. Ara, s’utilitza l’aspiració de fums en els bisturís elèctrics que porten incorporat un tub corrugat que arriba fins a l’aspirador, d’aquesta manera s’impedeix que el personal inhale els gasos tòxics que s’emeten durant la combustió.

Un altre dels nous recursos amb els quals compta l’hospital de Gandia és un sistema d’aspiració capaç de recollir fins a 24 litres de líquid. Aquest dispositiu s’utilitza tant en el Servei d’Urologia com en el de Traumatologia.

El mecanisme aspira els líquids intracorporals i els elimina a un desguàs directament, d’aquesta manera, el personal no entra en contacte amb cap fluid i no es generen residus biològics. A més disposa d’un programa d’autollavat que permet tindre’l preparat per a tornar a utilitzar.

Articles relacionats