28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

L’hospital de Gandia habilita noves sales blanques de Farmàcia per a l’elaboració de medicaments

-Les instal·lacions permeten garantir la seguretat i qualitat en el maneig de productes estèrils i perillosos

-Estan dissenyades per mantenir baixos nivells de contaminació i atmosferes absolutament exemptes de partícules

L’Hospital Universitari Francesc de Borja de Gandia ha reestructurat l’àrea de Farmàcia per a habilitar les anomenades sales blanques d’aquest servei, en les quals la Conselleria ha invertit al voltant de 660.000 euros.

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, i la secretària autonòmica d’Eficiència i Teconologia Sanitària, Concha Andrés, han visitat avui les instal·lacions.

Les sales blanques, també denominades sales netes o estèrils, són espais especialment dissenyats per mantenir baixos nivells de contaminació i condicions ambientals òptimes per albergar processos de producció farmacològics i nutricionals que precisen d’ atmosferes absolutament exemptes de partícules.

En concret, aquests espais permeten centralitzar l’ elaboració i el maneig de medicaments estèrils i perillosos garantit la seguretat i qualitat. Així, donen cabuda a les instal·lacions de farmacotècnia, on es preparen les fórmules magistrals i preparats tant per a pacients hospitalitzats com per als de tota l’àrea de salut.

Les sales blanques de l’hospital de Gandia són les segones de major grandària de la Comunitat Valenciana per darrere de les de l’Hospital La Fe de València.

“Les instal·lacions compleixen amb els criteris més exigents en matèria de manipulació de medicaments, tant en la seva estructura física com en la tecnològica, equiparant-se a les de major nivell de qualitat europea”, afirma el cap del servei de Farmàcia, José Luis Marco.

Tota l’ àrea està dotada d’ aire filtrat, d’ alta qualitat segons l’ exigència del treball. També inclou un complex sistema de pressions diferencials perquè els fluxos d’ aire s’ adeqüin a les necessitats.

A més, a l’interior de les sales blanques es troben instal·lades cabines de flux laminar de diferent tipus segons la seva utilització: productes estèrils, productes estèrils perillosos o productes perillosos no estèrils.

En aquestes instal·lacions realitzen les seues funcions els equips de farmacèutics especialistes, infermeres i tècnics de farmàcia que conformen les Unitats de Teràpia Estèril, Nutrició Artificial i Farmacotècnia del Servei de Farmàcia Hospitalària del Departament de Salut de Gandia.

Articles relacionats