20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

L’Hospital de Gandia habilita dos lavabos per a pacients ostomitzats

• Inclouen una taula abatible i un espill per a realitzar la higiene i el canvi de bossa on donen eixida a la femta i/o orina.

L’Hospital Universitari Francesc de Borja de Gandia ha adaptat dos dels lavabos públics del centre per a ús de pacients ostomitzats, és a dir, aquells que porten una bossa adaptada al seu cos per a donar eixida a la matèria fecal i/o urinària.

Els lavabos inclouen una taula abatible al costat de la zona de lavabo i un espill pegat a aquesta, un dispensador de bosses d’ostomia, un contenidor higiènic i dos penjadors penjats.

Això permetrà a l’usuari realitzar amb major comoditat, eficàcia i higiene la neteja de l’estoma i el canvi de dispositiu o bossa.

Un dels lavabos està situat en la zona d’endoscòpies de l’hospital, on aquests pacients acudeixen a consultes, i l’altre en la segona planta de consultes externes. Tots dos estan senyalitzats amb cartelleria específica perquè siguen fàcilment identificables.

És una acció més d’humanització en l’àmbit sanitari amb el principal objectiu de reinserir a la persona ostomitzada en el seu entorn.

Articles relacionats