12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

L’hospital de Gandia amplia l’horari a 24 hores de la Unitat de Recuperació Postanestèsica

• Garanteix una cura postoperatòria immediata del pacient i la detecció precoç de possibles complicacions

• Contribueix també a disminuir la càrrega assistencial de l’UCI i de les urgències quirúrgiques 

L’Hospital Universitari Francesc de Borja de Gandia ha ampliat l’horari de la Unitat de Recuperació postanestèsica (URPA) a les 24 hores dels set dies de la setmana, la qual cosa garanteix una cura postoperatòria immediata del pacient.

L’URPA és una unitat a càrrec del servei d’Anestèsia, Reanimació i Teràpia del Dolor on ingressen tots els pacients que han sigut sotmesos a una intervenció quirúrgica amb anestèsia general, regional o sedació que requerisquen ingrés hospitalari i no siguen subsidiaris de vigilància intensiva.

Per tant, la permanència del pacient en la mateixa transcorre fins que haja recuperat les funcions orgàniques i els reflexos vitals que poden quedar anul·lats després de qualsevol acte anestèsic i quirúrgic, i fins que puguen passar a planta d’hospitalització.

Aquesta ampliació ha sigut possible gràcies a la incorporació de més personal d’infermeria i TCAE després de la creació de places estructurals de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Fins ara, la unitat disposava de personal d’infermeria i TCAE de 8 a 22 hores de dilluns a divendres. En la resta de la franja horària, la cura postanestèsica dels pacients el realitzava el personal destinat a urgències quirúrgiques, la qual cosa limitava el temps de vigilància.

A més, si el pacient en aquest moment no complia els criteris per a anar a planta d’hospitalització, havia d’ingressar en UCI, la qual cosa s’evita a partir d’ara. De manera que contribueix a disminuir la càrrega assistencial d’UCI i de les urgències quirúrgiques.

La doctora Eva Gimbert, cap de servei d’Anestèsia, ha destacat: “Aquesta ampliació d’horari amb atenció permanent suposa una millora de la qualitat assistencial en el postoperatori immediat d’aquells pacients que no necessiten vigilància intensiva, però sí una vigilància monitorada i cuidats semicrítics després d’una intervenció quirúrgica programada o urgent”.

També amb l’URPA 24 hores s’assegura la detecció precoç de possibles complicacions que poden sorgir en el postoperatori immediat i el control hemodinàmic del pacient i del dolor mitjançant tractaments i tècniques que es realitzen en aquesta unitat.

Articles relacionats