24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

L’Hospital Comarcal Francesc de Borja amplia la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés

Amb aquestes actuacions s’obtenen sis llits més, dels quals dos es destinen a la Unitat del Dolor

• També s’ha reestructurat l’espai intern per als treballadors i s’ha augmentat la capacitat del magatzem

L’Hospital Universitari Francesc de Borja de Gandia ha ampliat la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI) amb la finalitat d’incrementar el nombre de llits per a pacients, així com l’espai per a ús intern dels professionals. Això permet a més l’augment de l’activitat quirúrgica, reduint la llista d’espera.

La UCSI és una unitat assistencial coordinada pel servei d’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, que s’encarrega de realitzar intervencions de Cirurgia Major i Cirurgia Menor Ambulatòries de totes les especialitats quirúrgiques (Cirurgia General i Aparell Digestiu, Oftalmologia, Otorrinolaringologia, Traumatologia, Ginecologia i Urologia) que no requereixen ingrés hospitalari, així com tècniques i intervencions de la Unitat del Dolor.

Amb aquesta remodelació se sumen sis llits per a l’atenció a pacients en la UCSI, de les quals dues estan destinades a la Unitat del Dolor Crònic. A més, s’ha reestructurat l’espai intern per als treballadors, la qual cosa ha permés també ampliar espais logístics i d’emmagatzematge.

La Unitat del Dolor Crònic, que depén del servei d’Anestèsia, va atendre en l’últim any 2.400 visites de més de 1.000 pacients, tenint en compte les consultes i els tractaments intervencionistes. Aquests procediments engloben els tractaments amb fàrmacs administrats per via oral o per via parenteral i els de radiofreqüència i denervació.

El pacient habitual sol ser dona en edat compresa entre els 50 i 70 anys amb sobrepés. Quant a les patologies prevalent, segons indica el responsable de la Unitat, el doctor Agustín Guerri, “són aquelles relacionades amb el dolor d’esquena (cervical, dorsal i lumbar) i amb el dolor musculoesquelètic i neuropàtic”.

En concret, es tracten lumbàlgies, lumbociàtica i síndromes postquirúrgiques de columna; cervicàlgies, dorsàlgies, dolor miofascial o per contractures musculars persistents; dolor artròsic de columna, muscles, malucs, genolls; dolor regional complex o distròfia simpàtica reflecteix o sudeck; neuràlgies postherpètiques, cicatrius doloroses, dolor per membre fantasma i dolor neuropàtic o per lesió nerviosa, entre altres patologies.

Per a ser atés en aquesta secció, que s’inclou en la cartera de serveis de l’hospital de Gandia des de 2008, és necessari que el pacient ja haja sigut diagnosticat i remés per un altre especialista.

Articles relacionats