23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

L’Hospital Comarcal Francesc de Borja aconsegueix la major donació d’òrgans de la seua història

• El centre va registrar set extraccions d’òrgans en 2021 quan en anys anteriors el màxim eren dos anuals

• Amb això, el centre se situa el nové dels hospitals valencians en donació d’òrgans i el segon dels comarcals

L’hospital Francesc de Borja de Gandia ha aconseguit la millor xifra d’extracció d’òrgans des que va començar amb aquesta activitat fa més de 20 anys.

En concret, en 2021 l’hospital de Gandia va registrar set extraccions d’òrgans, de les quals cinc van ser per mort cerebral i dues per asistòlia, sent aquestes les primeres vegades que s’utilitzava aquesta tècnica.

Unes xifres que tripliquen a les d’anys anteriors quan només s’aconseguia un màxim de dues donacions a l’any. Amb això, el Francesc de Borja se situa en el nové lloc en extraccions d’òrgans dels hospitals valencians i el segon dels centres comarcals, només per darrere de l’hospital d’Oriola, que va registrar huit extraccions.

Cal recordar que en 2021 es va realitzar la primera donació d’òrgans en asistòlia controlada en el Francesc de Borja. Aquest tipus d’extracció implica que, una vegada el pacient ha mort, es connecta a un sistema de circulació extracorpòria (ECMO) per a mantindre els òrgans en unes condicions òptimes i que aquests puguen ser extrets i posteriorment trasplantats a una altra persona.

Des de la coordinació de Trasplantaments de l’hospital de Gandia agraeixen la col·laboració de les famílies i fan extensible a tota la població la necessitat de donar òrgans per a salvar vides.

Articles relacionats