27.7 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

L’Express: Un article on les reflexions de l’alcalde de Bellreguard són l’eix principal 

El diari francés l’Express ha editat l’article “En Espagne, est-il temps de démolir les bâtiments des côtes bétonnées de la Costa Brava?” on es tracta els efectes dels temporals sobre la costa per una planificació urbanística que possiblement mai ha tingut en compte aquest fenomen.

Aquest article comença amb les sinceres reflexions de l’Alcalde de Bellreguard, “si paga la pena continuar posant solucions temporals o ja és temps de donar solucions definitives”, és clar el posicionament dels efectes del canvi climàtic, i lluny de fer declaracions que busquen no crear polèmiques, s’obri un debat responsable de com des del municipalisme, des dels que xafen la sorra de les platges del seu poble, dels que pateixen directament les conseqüències dels temporals, demanen que cal abordar decisions per a solucionar els efectes del canvi climàtic.

Transcripció textual de l’article:

“Prop de València, un alcalde es pregunta si aprofitar el mal causat per les recents tempestes per a “desbotonar” la costa. Un debat nacional”.

L’arena ha cobert el passeig marítim, els bancs estan bolcats, la paret baixa destruïda, igual que les rampes d’accés a la platja cobertes d’enderrocs. Gloria, la tempesta, que es va cobrar 13 vides en l’est del país, va desfigurar el gener passat la costa de Bellreguard, un xicotet poble en la costa valenciana, al sud de Gandia. Davant l’abast del mal, l’alcalde Alexandre Ruiz Gadea es pregunta: “Gloria ha reduït a res el treball que s’havia dut a terme uns mesos abans, després del pas d’una altra tempesta, diu molest”. Hauríem de continuar malgastant diners públics? “.

Articles relacionats