L’EXPRESENTADOR DE CANAL 9 FEDERIC FERRI DENUNCIA «PRÀCTIQUES MAFIOSES» EN EL SEGUIMENT DE L’ACCIDENT DEL METRO

En el moment de l’accident, Ferri ja no estava treballant -s’encarregava del primer informatiu del dia, ‘Bon dia Comunitat Valenciana’, on entrava sobre les 4 o les 5 i eixia sobre les 11- i ha indicat que com a teleespectador va sentir «vergonya» de veure com Canal 9 «amb tots mitjans que tenia no connectava quan havia de connectar, no suspenia les sèries de moda o els programes i no deixava treballar als professionals».

Quant al primer tema, ha incidit que Ràdio Televisió Valenciana «estava absolutament bolcada amb la visita del Papa», que era «un gran espectacle més», i ha dit sobre aquest tema que Canal 9 va fer un treball «de matrícula d’honor», que va ser «exactament igual que si ho haguera fet la BBC o RTVE».

Segons Ferri, «va haver-hi censura, manipulació i pràctiques corruptes i mafioses en la cobertura de l’accident del metro de València», i respecte a la comissió de recerca sobre el sinistre que les Corts van fer en 2006, ha indicat que la cobertura que es va donar en RTVV va ser «nefasta, mínima, paupèrrima».

Així, ha ressaltat que era «un sistema viciat controlat pel Govern valencià». D’aquesta manera, ha indicat, «Presidència de la Generalitat tenia una corretja de transmissió amb el departament de comunicació perquè tot el que poguera ser dolent per al partit del govern no apareguera en Canal 9».

Ha mostrat a manera d’exemple una escaleta del 3 de desembre de 2006, en la qual «la gran majoria de les notícies eren per a fer tot el mal que es poguera al Govern de Rodríguez Zapatero». També ha assenyalat que va haver-hi un incendi en una residència d’ancians d’Utiel, on va haver morts, però «hi havia una família que tenia molt d’interès en què les residències funcionaren molt bé» i «una trucada de telèfon va fer que no isquera».

Sobre aquest tema, ha posat l’accent que «el problema no eren els treballadors», sinó «els directius i la línia editorial», i considera que està passant el mateix en Ràdio Televisió Espanyola (RTVE). Així ha indicat que el canal 24 Hores està fent connexions sobre la comissió dels ERO d’Andalusia i no sobre la de l’accident del metro de València.

Ferri ha respost que va continuar en el mitjà i no se’n va anar perquè si s’haguera marxat «hauria guanyat la gent que finalment va provocar el tancament, mentre que estant allí fins a l’últim moment, al peu del canó, defensava una RTVV i als professionals d’eixa cadena». «Jo he anat a Canal 9 a treballar i a deixar-me la pell», ha ressaltat.

Eduard Punset ha mort aquest dimecres als 82 anys