21.9 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

L’exministre Bernat Soria declara que no coneix a Crespo Gomar

L’exministre socialista de Sanitat Bernat Soria ha negat aquest dimarts en el Senat conéixer l’empresa de publicitat Crespo Gomar i ha defès que va delegar les seues funcions sobre temes de contractació i mai va percebre cap irregularitat en el seu temps al capdavant del Ministeri entre 2007 i 2009, al que el PP ha contestat que Soria hauria de demanar perdó de forma “preventiva” pels indicis delictius que estudia la Justícia.

Davant les explicacions de Soria en la comissió d’investigació del finançament dels partits en la Cambra alta, el portaveu del PP en la comissió, Luis Aznar, ha comparat la situació que travessa l’exministre socialista amb la sentència de la Gürtel que ha desembocat en una moció de censura contra Mariano Rajoy.

“Per una causa horrible que va succeir en dos ajuntaments de Madrid ara se li estan demanant responsabilitats al president del Govern”, ha argumentat Aznar abans d’exigir a Soria que demanara perdó. Actualment, el Jutjat d’Instrucció número 43 de Madrid indaga sobre el concurs de publicitat concedit en 2008 pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat a Crespo Gomar, l’agència de comunicació que factura al PSPV i sobre la qual gira la investigació per un presumpte finançament irregular dels socialistes valencians.

L’exministre ha respost a Aznar amb una negativa, assenyalant que se sumaria a les disculpes del PP si primer els ‘populars’ fan eixe gest davant els casos de corrupció que els afecta. “Consells venc, per a mi no tinc”, ha enlletgit el senador ‘popular’.

Bernat Soria ha al·legat que el seu pas per la política va ser breu i que en l’actualitat no ostenta cap càrrec del que puga dimitir. “Sóc investigador de base”, s’ha defès.

No obstant açò, l’exministre ha expressat la seua voluntat que s’aclarisca aquest assumpte per a no danyar el “bon nom” dels involucrats, al mateix temps que ha reiterat que qui haja comès irregularitats haurà d’assumir les responsabilitats. Això si, ha demanat que es deixe treballar la justícia, assegurant que des de la política no s’ha d’influir en processos judicials oberts.

Durant la sessió de la comissió, Soria ha assegurat que com a ministre no li corresponia fer seguiment de tots els contractes i ha reivindicat la seua etapa al capdavant de Sanitat. “El meu treball era col·locar la Sanitat i la Ciència espanyola al nivell més alt”, ha defès Soria.

Ha aprofitat la seua citació en el Senat per a demanar als polítics del PP que es comprometen i s’esforcen a duplicar el pressupost en Sanitat perquè Espanya s’acoste a la mitjana europea, i la despesa de qualsevol Comunitat Autònoma aconseguisca la xifra de 1.500 euros que s’inverteix al País Basc.

La següent compareixença del matí era la d’Etelvina Andreu, qui va ser directora general de Consum dins del Ministeri de Sanitat, qui s’ha acollit el seu dret de no declarar per consell de la seua defensa.

Andreu està sent investigada pel Jutjat 43 en la capital i ja ha declarat davant aquest òrgan judicial que investiga un concurs de publicitat del Ministeri de Sanitat de la campanya 2008, per import de 184.138 euros davant els indicis que poguera haver-se incorregut en delictes de prevaricació i malversació.

Articles relacionats