20.4 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Ciro Palmer condiciona el seu suport als pressupostos a la retirada de projectes d’inversió

El portaveu del grup municipal Ciutadans en l’Ajuntament de Gandía, Ciro Palmer, no li ho va a posar fàcil als grups del govern municipal, PSPV i Més Gandia, pel que fa a l’aprovació dels pressupostos de 2018, el que implica, entre altres coses, limitar l’acció de govern en any electoral. Palmer no està d’acord en determinades inversions que ha planificat el govern local, sense especificar-les, i prefereix destinar eixes assignacions a la reducció de deute, i d’altra banda exigeix que es faça pública l’auditoria que es va encarregar dels darrers dotze anys a l’ajuntament. 

En una roda de premsa per a explicar el seu posicionament davant la imminent aprovació dels pressupostos,  Ciro Palmer ha recordat que el seu acord amb l’actual govern “va ser per la regeneració democràtica” i va permetre la investidura de Diana Morant “per a neutralitzar a un PP que havia sumit en el caos econòmic la ciutat i que ens va hipotecar fins a 2032”.
Palmer ha recordat que gràcies a l’esforç dels ciutadans i “la decisió política de tots els grups de l’ajuntament, excepte el PP, s’ha aconseguit posar en la senda de la recuperació els comptes del consistori”. 
Arribats a aquest punt, considera Ciutadans que “hi ha que pal·liar el deute que llastra l’ajuntament, com un prioritat per al que queda de legislatura”. De la mateixa manera, després de la lectura d’unes partides de l’esborrany dels pressupostos “hi ha una suma elevada d’inversions que s’hauria d’ajustar, perquè no s’entendria la seua aprovació sense haver reduït el deute municipal”.
A més, el representant de Ciutadans ha exigit, per formar part d’una proposta electoral del seu partit, “conèixer els resultats de l’auditoria realitzada als anteriors governs, perquè tenim constància que des de gener ha conclòs”. Palmer s’ha preguntat si “pot ser que afecte a alguns polítics que van buscar sort més enllà del campanar i ara hauran de donar explicacions”.
Per tot açò, Ciutadans Gandia “condicionarà el sentit del seu vot als pressupostos al fet que es reduïsca el deute, abans que consentir inversions, i es publique el resultat de l’auditoria dels últims 12 anys, entre altres demandes”.
Ciro Palmer ha recordat que Cs “sempre sumarà amb aquells que anteposen l’interès de la ciutat per sobre dels interessos individuals o de partit”.

El govern estudiarà les propostes

El coordinador general d’Economia i Hisenda a l’Ajuntament de Gandia, Salvador Gregori, ha titllat de “constructiva i responsable” la postura de Ciutadans, i ha recordat que ha possibilitat l’aprovació dels anteriors pressupostos i “de segur possibilitarà un acord per a aquest any“.

Sobre les peticions realitzades per l’edil Ciro Palmer, el coordinador general d’Economi  i Hisenda recorda que igual que va passar durant l’elaboració dels comptes municipals de l’any passat, “totes les esmenes seran estudiades i discutides en els òrgans corresponents perquè s’ha demostrat que tenint en compte diferents sensibilitats, és la ciutadania la que guanya” i ha destacat que “cal tenir en compte que l’esborrany del pressupost ja compta amb el vist-i-plau del Ministeri d’Hisenda, el que significa que el treball realitzat per tot el govern de la ciutat a l’hora de plantejar les xifres, compleix amb la legalitat i amb el Pla d’Ajust imposat des de Madrid“.

Sobre l’auditoria, Gregori recorda que “a diferència de l’auditoria externa pagada per tots els ciutadans i encarregada pel PP, aquesta ha estat realitzada pels habilitats nacionals i compta amb totes les garanties legals“.

Finalment, remarca que l’auditoria interna és un dels compromisos del pacte de govern i en breu serà presentada en els fòrums reglats i podrà ser consultada per tota la ciutadania.

Articles relacionats