18 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

L’executiu de Gandia davant l’evolució dels contagis recomana evitar la interacció social

  • El Govern local llança un missatge de contenció i responsabilitat social davant les setmanes crítiques de la pandèmia
  • L’executiu no amaga la seua preocupació per l’evolució dels contagis i recomana redoblar esforços, per tal d’evitar una situació descontrolada de la transmissió, i que s’evite la interacció social innecessària.

  • L’Ajuntament ha posat en vigor hui mateix mesures extraordinàries i transitòries per a tot el seu personal, amb l’objectiu de protegir i garantir la prestació dels serveis públics essencials. Es creen dos grups ‘bambolla’, que alternaran setmanalment el teletreball amb la feina presencial. A excepció del servei d’Atenció a la Ciutadania i la Policia Local, que tenen el seu propi protocol de seguretat sanitària.

  • En un mes podria entrar en vigor la nova Ordenança reguladora del control de residus de la construcció i la demolició.

Els coportaveus del Govern Local, el Vice-alcalde, Josep Alandete i el regidor de Govern interior i coordinació administrativa, José Manuel Prieto, han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local, però sobretot per tal de llançar a la ciutadania un missatge de contenció i responsabilitat social davant l’evolució de la pandèmia al nostre territori, que entra en les setmanes crítiques, si es vol evitar una situació descontrolada de la transmissió.

Estem en una setmana decisiva, en la qual necessitem una responsabilitat social encara més gran en aquests moments crítics. Des del govern local no amaguem la nostra preocupació perquè es complisquen les mesures establides per les autoritats sanitàries”, ha iniciat Alandete.

Per la seua banda, Prieto ha insistit en la recomanació a la ciutadania “que evite la interacció social innecessària, perquè l’evolució de la pandèmia dependrà del comportament social. Per tant, hem de redoblar esforços”.

En aquest sentit, el regidor de Govern Interior i coordinació administrativa ha anunciat que hui mateix s’han posat en marxa mesures extraordinàries i transitòries per a tot el personal de l’administració local, amb l’objectiu de protegir i garantir la prestació dels serveis públics essencials. Així, es creen dos grups ‘bambolla’ que alternaran setmanalment el treball presencial amb el teletreball. Aquesta mesura no afecta al personal de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania ni a la Policia Local, que tenen els seus protocols de seguretat sanitària propis. S’hi redoblaran les hores d’atenció.

L’Ajuntament ha fet una inversió extraordinària per a la compra de nous terminals per al tele-treball.

La mesura estarà en vigor durant un mes, a partir de hui, i la seua prorrogació dependrà de la millora de les dades epidemiològiques.

Noves ajudes

Prieto també ha informat de la concessió per part de la Diputació de València d’una subvenció de 20.000 € per al programa Smart City Gandia 2020. L’ens provincial ha atorgat també a l’Ajuntament una ajuda de 3.663 € per a la compra d’ordinadors. Finalment, Cultura de la Diputació ha concedit 6.700 € per als Premis i Concursos Literaris 2020.

Per la seua banda, Alandete ha informat també d’una nova ajuda de l’Institut Valencià de Cultura d’11.229 € per al festival internacional de música Polisònic Gandia 2020.

Nova Ordenança reguladora del control de residus de la construcció i la demolició

La Junta de Govern Local ha aprovat també la nova Ordenança reguladora del control de residus de la construcció i la demolició, que ha finalitzat el seu període d’exposició pública. Cal recordar, que l’objectiu de l’ordenança és millorar, regular, i evitar que es dipositen residus en zones no permeses, i per què els residus es gestionen de manera adequada segons la normativa vigent, en benefici de la conservació de l’entorn i el territori. Actualment, els residus de la construcció i demolició (RCD) no reutilitzats en obres, són abocats a abocadors autoritzats de residus inerts.

Amb la utilització d’àrids reciclats es garanteix la sostenibilitat d’edificis i infraestructures i es fomenta l’economia circular, atès que es redueix la quantitat de residu destinat a abocador, es minimitza l’impacte ambiental de les excavacions amb la substitució dels àrids naturals per àrids reciclats, i es disposa de material per posar en marxa projectes de restauració d’espais degradats.  Els àrids ja utilitzats podran reciclar-se en la construcció mateix on s’hi generen o aniran a una planta de valoració, que els tractarà per tal de fer-hi un material que puga ser reutilitzat en altres construccions. Així, serà preceptiu un pla de gestió de residus quan es sol·licite una llicència d’obres”, ha explicat Alandete.

 L’ordenança complementa l’obligatorietat, introduïda per Urbanisme el mes de maig passat, de l’ús d’àrids reciclats en les obres municipals. De fet, eixe apartat s’ha començat a introduir en tots els plecs de condicions del Pla Edificant. És el cas, per exemple, del projecte de construcció del Ceip Les Foies, al Grau.

Després de l’aprovació a la Junta de Govern Local passarà a la Comissió de Gestió responsable del Territori per a la seua aprovació definitiva i publicació en el BOP. Entrarà en vigor transcorreguts 15 dies hàbils des de la seua publicació. És a dir, aproximadament un mes de des de hui mateix.

És, per tant, una bona notícia en la línia de la lluita del govern local contra el canvi climàtic i la conservació del planeta”, ha conclòs el vicealcalde.

Articles relacionats