14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

L’espai Baladre s’estrena com a recinte de fires amb la sisena edició de T-Casamos

Gandia acollirà este cap de setmana la VI Fira T-Casamos, que comptarà amb la participació de 38 empreses, totes elles de la província de València (22 de Gandia). A més, hi ha més de 800 clients registrats, procedents de municipis de la Comunitat Valenciana, com ara València, Dénia, Xàbia, Calp, Carcaixent, i també hi ha inscrits de Terol. La previsió és de mil visitants durant tot el cap de setmana.

El departament de Turisme de l’Ajuntament col·labora per primera vegada amb la Fira amb la cessió de l’Espai Baladre, circumstància que, segons ha indicat la responsable de l’organització de la Fira T-Casamos, Vera Belmonte, ha permet crèixer, enfortir-se, batre el récord de participació i consolidar-se  a la capital de la Safor com una de les millors fires del sector en el territori valencià.

A la Fira T-Casamos es donen cita tots els proveïdors especialitzats en el sector per oferir les seues novetats i tendències, i tindre un contacte directe amb els nuvis que demanden els seus serveis i productes per als seus casaments. En esta sisena edició hi ha previstes moltes activitats, com ara xerrades, actuacions musicals, animacions, show cooking, espectacles de màgia, tasts o exhibicions de balls nupcials; i també, paquets especials amb ofertes i sorteigs. Enguany, a més, la fira ofereix una major diversitat de productes per als visitants.

L’alcaldessa de Gandia i màxima responsable de la gestió turística de la ciutat, Diana Morant, ha manifestat que “esdeveniments com este són interessants per a Gandia perquè mouen l’economia del sector i creen sinergies entre els participants; dinamitzen la platja en temporada baixa i desestacionalitzen; i ens reforcen com a ciutat que aposta pel turisme MICE (reunions, incentius, congressos, esdeveniments i fires)”.

Morant ha expressat que des del principi de la legislatura, “estem treballant per ser una ciutat referent en qualitat i turisme MICE. Gandia està inclosa en la Spain Convention Bureau (SCB), xarxa que agrupa a 54 ciutats del país; i amb el departament de Turisme, el sector turístic i jo, també com a vocal del consell de govern del SCB,  tractem que el TURISME MICE es professionalitze a Gandia”.

Per a potenciar este model, segons Morant, és molt important el lideratge de l’administració pública, però també esta estratègia ha d’estar consensuada amb la ciutadania i el sector empresarial. En este sentit, “estem donant contingut a l’Espai Baladre, que s’estrena com a seu de fires, i què contribuirà a donar-nos l’impuls definitiu per convertir-nos en un referent en el Turisme MICE perquè Gandia és una bona ciutat per a realitzar turisme els 365 dies de l’any i també per a realitzar esdeveniments com la fira T-Casamos”.

Així mateix, Morant ha afegit que esta és una demostració més de l’aposta decidida d’este govern per la col·laboració público-privada “perquè estem convençuts que anant de la mà amb les empreses s’obtenen més i millors resultats”.

D’altra banda, per primera vegada, la fira té un component solidari amb el racó solidari, en el qual participarà Asmisaf amb la finalitat “que la gent sàpiga que des d’esta associació també confeccionen detalls per als casaments”, segons ha remarcat  Vera Belmonte qui, per finalitzar, ha destacat la col·laboració del departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia “per haver donat un impuls cap a la professionalització de la fira”.

Articles relacionats