17 C
Gandia
Dissabte, 25 març, 2023

L’Espai Baladre acull fins al 30 d’agost l’exposició ‘Gandia Bricks’

– La mostra compta amb més de 600.000 peces exposades repartides entre les diferents temàtiques i diorames

– Diana Morant: “Darrere de cada construcció hi ha moltes hores de treball i moltes peces muntades”

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per Vicent Mascarell, regidor delegat de Turisme, han visitat  l’Espai Baladre per conéixer de primera mà l’exposició ‘Gandia Bricks‘ que podrà ser visitada a partir de demà i fins al 30 d’agost

 La mostra naix de la col·laboració de l’Associació per al Desenvolupament Tecnològic de la Safor (ADETECSA), l’Ajuntament de Gandia i l’Associació de Fans Oficial de Lego Valbrick i suposa la major exposició de peces de Lego realitzada a Gandia fins hui, amb més de 600.000 peces repartides entre les diferents temàtiques i diorames exposats: Star Wars, City, MILS, Harry Potter, BrickheadzGBC, Programables, etc.
Durant la visita, els representants municipals han estat acompanyats per Luis Cañera, president d’ADETECSAJose Miguel Pérez, membre de la Junta directiva de ValbrickJuan Sirvent, tresorer d’ADETECSA; Víctor Bosca, tresorer de ValbrickVerónica Saa, tresorera d’ADETECSA; i Fernando Torres, director de Caixa Popular.

AF1 GANDIA BRICKS TZParal·lelament a la realització de l’exposició s’ha posat en marxa un portal web interactiu amb la direcció www.gandiabricks.com, on es recollirà tota la informació que genere l’exposició i servirà per a difondre i compartir tot el relacionat amb les activitats fetes. Com a novetat es pretén acompanyar cada maqueta o vitrina expositiva d’un codi QR que permetrà als visitants obtindre més informació sobre aquest muntatge, com ara: material multimèdia de com es va fer, comentaris de l’autor o autors, informació del nombre de peces utilitzades, etc. També servirà com a passarel·la de pagament i reserva de places per als tallers que es realitzen. Finalitzades les activitats se’n pujarà tot el material multimèdia que es genere perquè puga ser compartit.

Després de la visita, Diana Morant ha afirmat que com a ciutat “acollim aquesta exposició amb molta il·lusió. L’organització ha fet un esforç impressionant per portar-nos aquestes peces que són autèntiques meravelles, ja que darrere de cada construcció hi ha moltes hores de treball i moltes peces muntades” “La majoria de nosaltres hem jugat amb aquestes peces que ens han ajudat a ser més imaginatius i millorar la nostra psicomotricitat”.

L’alcaldessa ha incidit que Gandia pràcticament triplica la seua població durant l’estiu i això fa que cada dia “hàgem de cobrir els interessos i inquietuds de milers de ciutadans i visitants que ixen al carrer esperant que la ciutat els aporte iniciatives” “Venim d’una pandèmia i poder reobrir espais culturals i de trobada és una alegria”.

Finalment, Morant va recomanar la mostra i va convidar a la ciutadania a visitar l’exposició o participar en alguna de les més de 200 activitats que s’han programat des del departament de turisme durant els mesos de juliol i agost.

Per la seua banda, Luis Cañera va agrair a l’Ajuntament i a l’Associació Valbrick la col·laboració que han prestat i afirmat que “ara el que ens toca és gaudir d’aquesta gran exposició que hem posat en marxa amb totes les mesures de seguretat. Esperem que siguen moltes les famílies que ens visiten perquè se sorprendran i també esperem que participen en els tallers que hem organitzat”.

Finalment, Jose Miguel Pérez, ha explicat que “hem fet un gran esforç per tindre-ho tot a punt. Tenim peces per a tots els gustos, des de construccions amb motors que funcionen com màquines reals passant per escenes de pel·lícules com Harry Potter, una representació d’una fira d’atraccions amb la seua pròpia muntanya russa i fins i tot una línia que té Lego amb la qual els més menuts poden aprendre a programar”.

Tal com s’ha explicat des de l’organització, els dissabtes també s’oferiran tallers per a diferents grups d’edat:

1.- Velocitat (de 6 a 11 anys).
Taller de construcció d’un cotxe motoritzat amb Lego WEDO 2. Cost 5 € / xiquet

2.- Lluita de robots iniciació (de 6 a 11 anys).
Taller de construcció d’un robot per a lluita de Sumo-robot amb Lego WEDO 2.0. Regal de Polybag a tots els participants. Cost 5 € / xiquet

3.- Lluita de robots professional (de 12 a 16 anys).
Taller de construcció d’un robot per a lluita de Sumo-Robot amb Lego Mindstorms EV3. Regal de miniset al campió. Cost 5 € / xiquet

4.- Seguiu la línia (de 12 a 16 anys).
Taller de construcció d’un cotxe motoritzat amb Lego Mindstorms EV3 per seguir un circuit traçat, tandes d’entrenament i millora del cotxe. Prova de velocitat final. Regal de miniset al campió. Cost 5 € / xiquet

5.- Muntatge ràpid. S’organitza en tandes de 20-25 xiquets i tots munten alhora: 6 € / xiquet. Tots els participants s’emporten la Polybag a casa i a més, el més ràpid guanya un mini set.

6.- Busca de l’intrús i el bagul de peces.
S’han de trobar els ninots amagats en diferents escenes.

Articles relacionats