15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

LES VENDES DEL XICOTET COMERÇ CREIXEN UN 8%

D’esta manera, l’augment de les vendes registrat el març a la Comunitat Valenciana va ser el segon més per comunitats, després de Balears (8,2%). Alhora, el repunt de la feina va ser el segon major. En el conjunt del país, les vendes del comerç minorista van augmentar un 4,3% el març respecte al mateix mes de 2015.

Este avanç interanual de les vendes del comerç minorista, amb el qual s’encadenen 19 mesos consecutius de creixement, és 3,1 punts inferior a l’aconseguit en febrer, quan la facturació del sector va créixer un 7,4%, el seu més repunt en 16 anys.

La feina en el sector del comerç minorista va augmentar un 1,7% el març respecte al mateix mes de 2015, de manera que ja encadena 23 mesos consecutius d’ascensos. La taxa de març és una dècima superior a la de febrer.

LES GRANS SUPERFÍCIES AUGMENTEN LA SEUA FACTURACIÓ UN 3,1%

Segons les dades de l’organisme estadístic, les vendes dels productes alimentaris van pujar un 2,2% interanual el març, mentre que les dels no alimentaris van avançar un 4,5%. Entre estos últims, el major increment de la facturació ho va experimentar l’equip de la llar (+4,4%), seguit d’altres béns (+3,3%) i de l’equip personal (+0,2%).

La facturació del comerç minorista es va incrementar en totes les comunitats autònomes respecte al mateix mes de 2015. Els majors repunts es van registrar a Balears (+8,2%) i Comunitat Valenciana (+8%), mentre que els menors es van donar al País Basc (+1,3%) i Catalunya (+2%).

Este increment de l’ocupació en el comerç minorista es va deure al comportament de totes les maneres de distribució. En concret, les grans superfícies van augmentar les seues plantilles un 2,9% i les grans cadenes, un 3,3%, mentre que les xicotetes cadenes i les empreses unilocalitzades van elevar la seua força laboral un 1,6% i un 0,8%, respectivament.

Articles relacionats