11.1 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

LES VENDES DE COTXES DE SEGONA MÀ AUGMENTA D’UN 13’7% AL PRIMER QUADRIMESTRE

A nivell nacional, les vendes de turismes i tot terreny de segona mà van registrar un creixement del 12,8 per cent fins a abril fins a aconseguir les 586.981 unitats. L’associació, en un comunicat, ha afirmat que aquestes xifres estan en línia amb l’evolució positiva del mercat de nous, que va créixer en aquest període un 23,9 per cent.

 

Concretament, van ser els vehicles ‘adolescents’ els que van tirar de les vendes en el primer quadrimestre, en situar-se el gruix de les operacions en els models d’entre tres i cinc anys; fins al punt que el seu ritme de creixement, del 34,4 per cent, va triplicar als de més de deu anys, de l’11,4 per cent.

Aquesta major representació de les compres d’usats més joves tenen una relació directa amb el repunt de les operacions en el canal professional, que van augmentar quasi un 24 per cent fins a abril. De fet, entre els professionals, les vendes d’usats d’entre tres i cinc anys van créixer un 48,3 per cent en el primer quadrimestre, mentre que les de menys de tres van pujar un 21,2 per cent.

Segons el president de Ganvam, Juan Antonio Sánchez Torres, “les vendes entre particulars segueixen emportant-se més de cinc de cada deu operacions, però els professionals van aconseguint sumar cada vegada més vendes, sobretot, amb vehicles molt desitjats per la seua bona relació qualitat-preu, com són els procedents de flotes, que a més contribueixen a rejuveenir del parc aportant cotxes joves, ben cuidats i mantinguts”.

Aquesta pujada del preu general respon a l’augment de la demanda de vehicles d’ocasió, que va créixer un 12,8 per cent en el primer quadrimestre, fins a les 586.981 unitats, però, sobretot, a l’augment de les vendes d’usats d’entre tres i cinc anys, que, segons les dades de Ganvam, es van disparar un 34,4 per cent en aquest període.

Articles relacionats