Les reivindicacions laborals de l’1 de maig comparteixen missatge amb la lluita feminista

La manifestació convocada pels sindicats UGT i CCOO amb motiu de l’1 de maig ha reclamat en el centre de València, sota el lema ‘Temps de guanyar’, «igualtat, una millor ocupació, majors salaris i pensions dignes», un missatge que ha compartit protagonisme amb les reivindicacions feministes en rebuig a la condemna de ‘La Manada’.
Al ritme de dolçaina i tabal, les organitzacions sindicals han partit de la plaça de Sant Agustí de València amb pancartes en les quals han fet ressò de la consigna triada per a aquest Dia Internacional del Treball, ‘Temps de guanyar’, o altres missatges com ‘Exigim#FinançamentJust’, ‘Amb el PP perdem poder adquisitiu en les pensions’ o ‘Tractactscomercials + coves fiscals= paradísmuntinacionals’. A més, han acompanyat aquestes pancartes amb rètols que recuperaven els lemes en repulsa a la condemna de ‘La Manada’: ‘No és no’, ‘Nosaltres som ‘La Manada» i ‘Jo sí et crec’.
La mobilització ha comptat amb la participació dels secretaris generals de tots dos sindicats, Ismael Sáez (UGT PV), i Arturo León (CCOO PV), i representants del PSPV, Podem i Compromís.
Els participants han corejat frases com a «reforma laboral, terrorisme empresarial», «que visca la lluita obrera», «no és una crisi, és una estafa» o «Mariano, escolta, el poble està en la lluita», com també «no és abús, és violació» o «amb o sense roba, el meu cos no es toca».
Entre banderes de CCOO i UGT, algunes de color morat, els manifestants també han defensat en les seues pancartes reivindicacions més concretes de determinats sectors, com el de les anomenades ‘kellys’, o els treballadors de comerços, amb el missatge ‘!NO! A l’obertura del comerç en diumenges i festius’.

Et Pot Interessar