15.3 C
Gandia
Dissabte, 10 desembre, 2022

Les recomanacions sanitàries fan que es reprograme la Setmana Literària de Gandia

– La Setmana Literària es reprogramarà durant els pròxims mesos seguint les recomanacions sanitàries

· Jose Manuel Prieto: “La Setmana Literària ja no se celebrarà estrictament durant el mes de novembre però serà redistribuïda perquè tots puguem gaudir d’ella”

 El regidor delegat de l’IMAB, Jose Manuel Prieto; i Àlvar Garcia, han comparegut en roda de premsa aquest matí per a informar del que serà el desenvolupament de la Setmana Literària que en condicions normals hauria començat aquest divendres i finalitzat el pròxim dia 22 amb l'”Homenatge a la Paraula”.

Jose Manuel Prieto ha explicat que seguint les recomanacions sanitàries, s’ha decidit reprogramar bona part de les activitats. “Estem en temps de contenció i de fer les coses tal com ho veiem fent des de l’inici de la pandèmia: complint amb totes les recomanacions“. A més, va destacar el vessant de relació social entre les persones de la Setmana Literària, va fer que des del govern s’estudiara el seu possible ajornament en una altra data o replantejar les activitats amb nous formats.

D’aquesta manera, s’ha decidit que alguna de les activitats s’ajornen fins a trobar una nova data que tinga en compte les possibilitats de tots els participants. “La Setmana Literària ja no se celebrarà estrictament durant el mes de novembre i tots els actes previstos s’organitzaran durant les pròximes setmanes perquè tothom puga participar“.

En el cas de l’entrega dels premis Literaris, aquesta es manté el pròxim dia 20 de novembre però en forma d’acte protocol·lari de reduïda dimensió on a més dels premiats i haurà una representació d’autoritats i mitjans de comunicació.

Finalment, el regidor delegat de Política Festiva i de l’IMAB ha recordat que des de l’alçament de l’estat d’Alarma Gandia ha organitzat prop de 150 activitats culturals per a convertir-se en una de les ciutats que millor ha adaptat la vida cultural a la nova situació sanitària. “Treballarem per a assegurar-nos que totes les activitats que s’anaven a celebrar durant la Setmana Literària es reprogramen en el temps al llarg dels pròximes mesos” i va posar en valor la labor realitzada des de la xarxa municipal de biblioteques. “No hem tingut ni un sol problema a les biblioteques i ara, en aquesta nova etapa, estem fent les mateixes activitats però online i els nivells de préstecs de llibres són pròxims a xifres anteriors a la COVID-19“.

Per part seua, Àlvar García, ha incidit en què “el virus no vencerà a una ciutat culturalment potent i literària com és Gandia” i ha mostrat la seua complaença perquè “les activitats simplement es posposen i se celebraran en un espai de temps més llarg“.
Per a nosaltres era un repte no suspendre uns premis que se celebren de manera continuada des de l’any 1959” i va avançar que ja han confirmat la seua presència en l’acte els responsables de l’Editorial Planeta així com els dos premiats d’enguany.
És d’agrair que tot l’esforç que es realitza per a organitzar els premis literaris es veja respectat en mantenir la seua celebració encara que siga amb un format diferent“.

Articles relacionats