17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Les primàries autonòmiques de Podem compten amb una tercera candidatura

La candidatura Marea Oberta s’ha presentat com a candidatura oficial per a les primàries de Podem amb Àngels Varó com a candidata a encapçalar la llista del partit a les autonòmiques de 2019. La candidatura naix amb la intenció de “comptar amb la militància que no se sent representada amb la resta d’opcions” i que “demana més transparència”.
Així ho ha explicat el propi cap de llista de la candidatura, Àngels Varó, en atenció a mitjans, acompanyada del coordinador de campanya, Jon Orozco, amb motiu de la presentació de la candidatura oficial, després de celebrar-se una de les assemblees de coordinació de Marea Oberta.
Els primers dotze noms de la llista que ha presentat aquest diumenge Marea Oberta han sigut fruit del consens de tres assemblees realitzades prèviament, mentre que la resta de noms han sigut “triats per ordre alfabètic”. Aquesta decisió respon al seu torn a l’objectiu de “treballar a nivell organitzatiu i posar l’accent en la possibilitat de fer unes primàries sense competir i d’una manera col·laborativa”, ha explicat Varó, qui ha afegit que correspon a “una manera més feminista de fer militància política”.
Les candidates proposades per a Alacant, Castelló i València han sigut: Lidia Isabel Montero, Àfrica Montilla Soto i María Jesús Iglesias, respectivament.
Segons ha explicat Varó, la llista de la candidatura encara “roman oberta”, fins al seu tancament definitiu que tindrà lloc l’11 de novembre, data límit per al registre de llistes. Així, a l’assemblea han acudit alguns dels representants de la resta de candidatures a les primàries de Podem per a contemplar una “possible fusió demanada des de la militància”, ha explicat Varó.
“Hi ha una demanda per part de la militància d’unir-nos i considerem que com més cohesionat estiga el partit i menys clara siga la division entre famílies i corrents, anirem més cap al mateix projecte”, ha expressat Varó. Després d’açò, la candidata ha explicat que “encara no saben l’opinió de la resta de candidatures, ni tan sols de la seua”, davant una possible confluència.
Per la seua banda, Orozco ha expicado que la “línia més important” per a Marea Oberta és el feminisme, a la qual li seguiria l’habitatge i la renda bàsica. Així, el coordinador de campanya ha manifestat que les demandes principals “es van perdre en el que era el Pacte del Botànic”.

Articles relacionats