14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

EUPV denuncia que la partida d’ús discrecional de Presidència de la Generalitat augmenta fins a un milió

La coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, considera “impropi d’un govern de regeneració política” que el pressupost de Presidència incloga una línia d’un milió d’euros per a fomentar el “clientelisme presidencial” i ha exigit que “s’acabe amb les subvencions a dit” del Gabinet de Presidència.
La coordinadora de la formació d’esquerres i diputada provincial veu “totalment incomprensible” que el Gabinet del President dispose d’ “un milió d’euros per a distribuir de manera discrecional, sense cap tipus de concurs públic”, ha informat la formació en un comunicat.
“Mentre que moltes conselleries del Botànic han eliminat o reduït les subvencions nominatives, apostant pel sistema de concurrència competitiva, el Gabinet de Ximo Puig no només manté sinó que incrementa exponencialment -fins al milió d’euros- la línia que el PP havia creat per a premiar a les associacions afins. Açò no és avançar en la regeneració democràtica sinó, tot el contrari, fomentar el clientelisme presidencial”, critica Pérez Garijo.
Des de la formació d’esquerres preparen una bateria d’esmenes als Pressupostos de la Generalitat, que presentaran per la via de la participació ciutadana, entre les quals s’inclourà la supressió d’aquesta línia d’ajudes discrecionals.
“Esquerra Unida, tant en els Ajuntaments on governa com en els que està en l’oposició, així com en les Diputacions, sempre ha defensat tot el contrari: els processos de lliure concurrència on totes les associacions poden presentar el seu projecte i s les donen les subvencions en funció de les seues necessitats i capacitats”, ha destacat Pérez Garijo.
La coordinadora d’EUPV espera que els grups parlamentaris del Botànic “reflexionen sobre la necessitat de superar les antigues pràctiques clientelars” i acaben amb aquesta “pedrea de subvencions a dit” del Gabinet del President.

Articles relacionats