23.8 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

Les platges de Tavernes són espais lliures de tabac

– L’Ajuntament s’ha adherit a la Xarxa de Platges Sense Fum, una iniciativa de conscienciació i informació per a promoure hàbits saludables i un entorn mediambiental net

– Les banderes acreditatives ja onegen en les platges valleres, donant inici a la campanya informativa, que en cap cas serà prohibitiva ni sancionadora 

Les platges de Tavernes de la Valldigna ja són espais lliures de tabac. L’Ajuntament s’ha adherit a la Xarxa de Platges Sense Fum, impulsada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), per tal de promoure els hàbits saludables, un espai respectuós amb el medi ambient i net de burilles.

Les banderes acreditatives ja onegen en les platges de Tavernes com un dels 81 municipis lliures de fum de la costa valenciana. La secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, va visitar la platja junt amb representants del Departament de Salut de Gandia per a agrair “la predisposició del consistori en adherir-se a esta iniciativa i cuidar la salut pública de la ciutadania, perquè el tabac és dolent per a la salut individual, però també la col·lectiva i la del medi ambient”.

La Xarxa de Platges Sense Fum és una iniciativa de conscienciació i informació per a promoure hàbits de vida saludables i un entorn mediambiental net. Les platges de Tavernes a més de banderes acreditatives comptaran amb senyalística informativa, però en cap cas es prohibirà ni sancionarà a les persones fumadores.

Aquesta adhesió té com a objectiu millorar el benestar de les persones i preservar la salut dels efectes nocius del tabac, així com mantindre netes les platges de burilles i respectar els espais naturals, ja que les burilles causen un greu impacte en el medi ambient i tarden fins a 10 anys en desaparéixer.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i la regidora de Sanitat i Medi Ambient, Mònica Palomares, van destacar que “fem un pas més en la promoció de polítiques saludables i promovem una platja respectuosa amb el medi ambient i lliure de fums en benefici de tota la població”.

Articles relacionats