Les opcions esportives i la gastronomia acaparen l’oferta de turisme a la fira Fitur

El departament de Turisme d’Oliva ha presentat en el saló de plen de l’Ajuntament els tres eixos principals de l’exposició de l’oferta turística de la ciutat per a FITUR 2019, que es realitzarà el pròxim dimecres 23 de gener a les 16.00 hores en Plaza Central de l’estand de la Comunitat Valenciana en FITUR, en el Pavelló 7, d’IFEMA.
La presentació ha comptat amb la presència de Mireia Morera, regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva; Luis Borho, director general de Resort a Oliva Nova Beach & Golf Resort; Rafael Xirivella, president de la Comissió de Creuers i vicepresident primer de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana; Deivid Martínez, guanyador de l’edició olivera de la SKL 2018; Francisco Oltra, president de l’Associació d’Hostaleria d’Oliva (Gastroliva), i Pepe Cotaina, president de l’Associació Amics de les Cocs d’Oliva (Agaco).
Una de les novetats més destacades per a FITUR 2019 serà la presentació de la novena edició del Gran Fons Alberto Contador 2019, la marxa ciclista que va reunir a més de 1.000 corredors en l’última edició i que té la seua seu en el resort Oliva Nova Beach & Golf, i que se celebrarà a la fi de setembre. La presentació de la prova en IFEMA comptarà amb la presència del fundador de la ruta i un dels millors ciclistes espanyols de la història, Alberto Contador.
Segons ha comentat Luis Borho, director general d’Oliva Nova, «és un honor tornar a tindre amb nosaltres al GF Alberto Contador. És una prova a la qual assisteixen aficionats de més de 40 nacionalitats i que s’allotgen a Oliva durant tota la setmana». A més, Borho ha agraït l’esforç que s’està realitzant des del departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva per fomentar el turisme esportiu i treballar, com fa Oliva Nova, en la desestacionalització de l’oferta turística.
Una altra de les de l’apostes per a aquest 2019 és la presentació de la III edició a Oliva de la Spain Kiteboarding League (SKL) 2019, el circuit nacional de kite freestyle i strapless, un circuit impulsat per la indústria nacional i avalat de nou per la Global Kitesports Association, la Real Federació Espanyola de Vela i la World Kiteboarding League, que se celebrarà els dies 21, 22 i 23 de juny. Precisament, el vicepresident primer de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Rafael Xirivella, present en la roda de premsa, ha incidit en el suport de la Federació quan es tracta d’impulsar l’esport. Igualment Xirivella ha ressaltat la implicació i l’esforç que s’està duent a terme des d’Oliva per compatibilitzar l’esport i la platja. 
En aquesta línia s’ha mostrat David Martínez, guanyador de la prova a Oliva de la SKL 2018 i tercer en la classificació nacional en mostrar les seues satisfacció per l’ajuda i l’impuls que des d’Oliva Turisme s’està proporcionant per a fomentar les activitats nàutiques, i en concret el kite per al qual «tenim el Garbí, el millor vent practicar aquest esport»
A més, la gastronomia de la ciutat també estarà present en FITUR 2019 com un element diferenciador del potencial turístic d’Oliva. La segona edició del Concurs Nacional de Coques tradicionals que se celebrarà el 6 de maig i la cuina olivera en general tindran el seu protagonisme amb la degustació de productes típics que es realitzarà a la sala VIP del CDT a la finalització de la presentació.
En aquest sentit, Paco Oltra Soqueta, president de Gastroliva, i Pepe Cotaina, mestre artesà i president de AGACO, han expressat l’honor que representa poder portar a FITUR productes típics d’Oliva i mostrar els productes locals en un aparador tan important com la Fira Internacional de Turisme. Cotaina. També ha comentat el treball que s’està fent perquè el Concurs de Coques tinga caràcter nacional.
Per a finalitzar, la regidora de Turisme, Mireia Morera, ha agraït als empresaris, associacions i esportistes per donar suport a la promoció d’Oliva com a seu d’esdeveniments esportius ja que «entre tots posicionarem a Oliva com una destinació turística de primer nivell». En aquest sentit ha afegit que «a Oliva s’està treballant molt per la desestacionalització de l’oferta i per la cura de les platges i el nostre entorn ja que som els més interessats a protegir els nostres principals recursos». Morera ha afegit que «l’aposta pel turisme actiu i l’esport és una estratègia no solament de present sinó, sobretot, de futur ja que a Oliva tenim tots els condicions per a convertir-nos en una de les seus d’esdeveniments esportius més important a nivell nacional i internacional pel que lluitarem contra tots els obstacles».
Oliva Turisme es presenta en FITUR 2019 en l’estand del Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar, al costat dels municipis de Gandia, Cullera, Xàtiva, Sagunt i Canet d’en Berenguer.
L’estand de la marca turística València, Terra i Mar comptarà amb 180 metres quadrats per a donar a conéixer l’oferta turística de la província de València.
En aquesta edició, el Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar participa sota l’eslògan ‘En 1 minut, a tot arreu’, amb l’objectiu de transmetre un doble missatge: l’àmplia oferta turística, molt pròxima entre si, i que gràcies a les noves comunicacions, la província de València està molt prop de la resta d’Espanya.
La campanya, que es desenvoluparà al llarg de tot l’any, identifica clarament l’oferta de la província: mar, platja, sol, turisme d’interior, festa i cultura, gastronomia i enologia, esports i aventura i relax.

Et Pot Interessar