12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Les obres del dipòsit de tempestes del parc Clot de la Mota començaran a mitjans de maig

· La infraestructura compta amb un pressupost de huit milions d’euros i permetrà acabar amb les inundacions a la platja

· Es contempla una actuació integral a la superfície per tal d’integrar la zona i convertir-la en un espai amable on els veïns i els visitants podran gaudir d’una plaça d’aigua de 7.000 metres quadrats

Les obres del dipòsit de tempestes del parc Clot de la Mota començaran a mitjans del mes de maig i comptaran amb un pressupost de 8 milions d’euros que serà executat per l’empresa Ocide SA durant vint-i-quatre mesos. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto en la visita a la platja de Gandia on ha estat acompanyat del president de l’empresa mixta Actuacions Ambientals Integrals (AAI), Miguel Ángel Picornell i la presidenta de la Junta de Districte de la platja, Vicenta Ferrer.

El projecte contempla la construcció d’un dels tancs més grans d’aquest tipus de tota la província de València, ja que tindrà una capacitat d’11.000 metres cúbics (l’equivalent al volum d’aigua de tres piscines olímpiques i mitjana) per la qual cosa pràcticament doblarà l’anterior dipòsit construït que tenia 6.000 metres cúbics de capacitat. Els treballs generaran quaranta llocs de treball directes.
Es tracta d’una zona que pateix inundacions atesa el pendent del terreny, la mida reduïda dels col·lectors existents, la proximitat de la marjal i el mar el que dificulta l’eixida natural de l’aigua de pluja.

parque agua zona sombra 1

La iniciativa també abordarà una actuació integral a la superfície de la plaça per tal d’integrar l’espai i convertir-lo en una zona amable on els veïns i els visitants podran gaudir d’una plaça d’aigua de 7.000 metres quadrats, fonts singulars, zona de cafeteria i lavabos al costat de la plaça de l’aigua, a més de zones d’ombra, i instal·lació d’enllumenat, mobiliari i zona d’equipament juvenil.

plaza agua

Tal com ha recordat l’alcalde “es tracta d’una d’aquestes obres que no es veuen, però que són fonamentals per evitar les inundacions. L’anterior adjudicatària de l’obra va rebutjar fer el projecte i l’Ajuntament ja ha posat solució amb un nou procés d’adjudicació” “Amb aquesta actuació es consolida l’aposta directa per aquest districte del govern municipal. La platja suposa un gran generador d’economia i ocupació i des de l’executiu som conscients de la seua importància i continuarem treballant perquè la platja siga de primera divisió”.

Per la seua banda, Miguel Ángel Picornell ha afegit que amb aquesta intervenció pràcticament es completa el mapa d’infraestructures hidràuliques de la ciutat i només queda la millora del tanc de tempestes de la plaça Navarra i el col·lector de l’avinguda de la Mar per al qual necessitarem l’ajuda de la Direcció General de l’Aigua. “Els episodis de pluges torrencials seran cada vegada més freqüents a causa del canvi climàtic i esperem que amb aquesta intervenció Gandia estiga preparada per a superar amb èxit aquests episodis”.

Finalment, Vicenta Ferrer va mostrar la seua satisfacció per l’inici de les obres. “Amb aquesta obra millorarem la vida dels veïns i turistes. Continuarem millorant els espais comuns per gaudir de les persones”.

Articles relacionats